Torsdag, 25 juli, 2024 | Dagens namn är: Jakob |
 
 

Isländska Piratpartiet når 12.8% i opinionsmätningar

Det isländska Piratpartiet fortsätter att stiga i opinionsmätningarna. Efter att partiet valdes in i det nationella parlamentet 2013 har de ökat stadigt i mätningarna, och i senaste Capacent Gallup-mätningen ligger de nu på 11.7%. I MMRs mätning ligger Piratpartiet på 12.8%.

islandska_piratpartiet_200x134

– Det är fantastiskt att se Piratpartiet stiga i den isländska opinionen, säger Mattias Bjärnemalm, svenska Piratpartiets utrikespolitiska talesperson.

– Det visar att det finns en stor potential för vår politik och att den är mer aktuell nu än någonsin.

Piratpartiet grundades i Sverige 2006, men har sedan dess spridits över Europa och världen.

Partiet har varit representerat i EU-parlamentet sedan 2009, först med svenska representanter och sedan valet 2014 med tyska Julia Reda.

Piratpartiet har nu valts in i olika kommuner, län och delstater runtom Europa, medan det isländska partiet sedan 2013 är representerat i det nationella parlamentet.

Om Piratpartiet:

Partiet har sedan starten 2006 fokuserat på integritet, kultur och kunskap. I Europaparlamentsvalet 2009 fick Piratpartiet 7,1% av rösterna, vilket gav partiet två parlamentsplatser.

Piratpartiet har idag över 50 aktiva systerorganisationer runt om i världen med folkvalda representanter i bland annat Tyskland, Island, Kroatien, Katalonien och Österrike.


Bookmark and Share
 
 
Om Simrishamnsbladet
Om Copyright
Sidfot kolumn 3

[redigera innehåll från kontrollpanelen]

Sidfot kolumn 4

[redigera innehåll från kontrollpanelen]