Torsdag, 25 juli, 2024 | Dagens namn är: Jakob |
 
 

Tipsa oss

Regler

Här följer lite information som redogör för de regler och villkor som gäller vid nyttjandet av Simrishamnsbladet på nätet. Eftersom informationen finns tillgänglig för alla användare, så anses det som att alla användare har kunnat ta del av den. Du måste också som användare kontrollera eventuella ändringar.

Då jag är ensam ansvarig utgivare, utan ställföreträdare, betyder det att jag enligt yttrandefrihetsgrundlagen är ensam ansvarig för allt innehåll som publiceras.

Simrishamnsbladet omfattas av grundlagen, så här gäller meddelarfriheten. Vilket innebär att du har rätt att vara anonym och tidningen har även tystnadsplikt när det gäller nyhetstips eller annan information du lämnar. Myndigheter får under inga omständigheter försöka ta reda på vem du är och personuppgiftslagen (PUL) gäller inte här.

Varför?

Det är en fråga jag också ställt mig. Många gånger. Jag kom fram till att jag som hitflyttad från Malmö saknade en verklig lokal tidning som ägnade Simrishamns kommun så stor uppmärksamhet som möjligt.

Nu är det inte så enkelt och tro att bara för man ”sjösätter” en sådan här sak, så blir allting ”så mycket bättre” över en natt. Eftersom jag i stort sett gör allting själv när det gäller själva tidningen, så blir man en aning begränsad med tid. Tyvärr.

Men det är där invånarna i kommunen kan hjälpa till. Från norr till söder och öster till väster. Ni får gärna hjälpa till och göra tidningen läsvärd. Genom att tipsa. En människa kan omöjligt scanna av en så pass stor region som Simrishamns kommun är, så allt mellan himmel och jord, nästan i alla fall, är välkommet i den mån det finns plats.

Men som sagt, så här inledningsvis är det i första hand sport och nöjesavdelningen som får mest uppmärksamhet.

Hur?

Tips om reportage och nyheter av alla de slag skickas till info@simrishamnsbladet.se .

Alla ”heta” nyheter rings eller messas in på 0414-30001 alt. 0721 933988. Om ni muntligen vill lämna information och ingen svarar på tidigare nämnda nummer så prova direkt till bilen: 070 3636952.

OBS! Alla tips, oavsett muntliga eller i skrift kräver namn, adress och telefonnummer på uppgiftslämnaren. Tänk på att du kan vara offentligt anonym men inte till tidningen. Är du osäker så läs tredje stycket igen i avsnittet om Regler tidigare på sidan.

info@simrishamnsbladet.se → 0414-30001 → 0721 933988 → 070 3636952

Bookmark and Share
 
Om Simrishamnsbladet
Om Copyright
Sidfot kolumn 3

[redigera innehåll från kontrollpanelen]

Sidfot kolumn 4

[redigera innehåll från kontrollpanelen]