Måndag, 27 maj, 2024 | Dagens namn är: Beda, Blenda |
 
 

Tummen ner för TV4-gruppen

Nu försöker C More locka fler att prenumerera på kanalen i och med övertagandet av matcherna från franska Ligue1 med rubriken ”Zlatan-klassiker den totala PSG-uppladdningen i C More”.

När säsongen åter sätter igång den 10 januari så berövas alla Zlatanintresserade chansen att följa hans fantastiska karriär. Då flyttas de franska ligamatcherna från dagens TV12 (f.d. TV4 Sport) till C More.

Men om vi backar bandet ett par år så var detta på gång redan 2012, när Zlatan Ibrahimović spelade i italienska AC Milan.

Då hade TV4-gruppen redan startat TV4 Sport 2007, där man visade en del europeiska ligamatcher, men allra mest sporter såsom ”Nu blåser vi snuten” som innebar livsfarliga polis-biljakter från de brittiska öarna varvat med repriser på saker som jag för länge sedan glömt. Plus mycket annat smått och mindre gott.

När det stundande EM-slutspelet i fotboll 2012 skulle visas, lanserade man den nya betalkanalen TV4 Sport Xtra dit man flyttade vissa EM-slutspelsmatcher. Med ett massmedialt ramaskri som följd.

Men allt hade en baktanke. Man skulle flytta över italienska Serie A från TV Sport till den nya betalkanalen TV4 Sport Xtra, så att man kunde håva in lite pengar på Zlatan. Trodde man i alla fall.

Men det bar sig inte bättre, åtminstone för TV4-gruppen, att samma sommar basunerades det ut att Zlatan skulle lämna Milan för Paris Saint-Germain. Franska Ligue1 visades redan på TV Sport, fast med rätt så låga tittarsiffror.

Så den affären sket sig som man brukar säga. Man kunde inte gärna kasta om allting och räkna med tittarnas förståelse. Så därför har många kunnat följa Zlatans PSG på TV Sport som i mars 2014 blev TV12.

Tack för allt PSG.  Nu får ni klara er utan mig.

Tack för allt PSG. Nu får ni klara er utan mig.

 

TV Sport Xtra avvecklades i samma veva och TV4 Sport tog Xtra:s plats som betalkanal. Och nu ska alltså C More, som ingick när TV4-gruppen köpte C More Group AB av ProSiebenSat.1 Media år 2008 för 3 miljarder kronor, sända våromgångarna från franska ligan.

Viasat skulle kunna sända romantrilogin ”The Hunger Games” (Hungerspelen) av Suzanne Collins, med som sig bör första delen och sedan andra delen ”The Hunger Games: Catching Fire” (Fatta Eld).

När tredje delen ska till att sändas, ¹ ”The Hunger Games: Mockingjay” (Revolt), så går man ut och meddelar att den är flyttad till en ny kanal som kostar 59 kronor/månad att abonnera på. Inget kul beslut för de intresserade, eller hur?

Vanligt folk har inte råd med hur mycket som helst. Inte om man vill vara med på all den nya teknik inom TV, kommunikation och den övriga digitala världen (datorer, surfplattor o.s.v.) som existerar.

Ungefär 500 spänn/mån för ett kanalpaket, vilket gör ca tusenlappen om du vill ha både Viasat och Canal Digital (där C More ingår), licensavgiften till Kiruna, enstaka betaltjänster och alla möjliga sorters kommunikationstjänster.

Gränsen är nådd och jag kan inte låta bli och undra över hur människor idag skulle klara sig om vi återgick till det gamla TV-livet.

Med en TV-kanal och Hylands Hörna i svart/vitt, en virrig Putte Kock som fotbollskommentator (minns Nisse Hult på Wembley) och lite nyheter i Aktuellt.

Undras om vi inte hade varit mer harmoniska inom familjerna då, generellt sett, med mer tid över för varandra och med mer utomhusaktiviteter. Och mer pengar över till annat.

Så jag och min fru får nog tacka TV4-gruppen för er nysatsning angående Zlatan, för nu får vi några fler timmar över för varandra.

Bara nu inte Zlatan Ibrahimović avslutar sin karriär tillsammans med José Mourinho i Chelsea i engelska ligan. Bomben briserar kanske i sommar: Zlatan till Chelsea! 

Otur TV4. Det bidde en halv säsong.

Där rök dom timmarna för mig och frun.

Fotnot ¹ Revolt har delats upp i två filmer, varav den första hade premiär 2014 under namnet The Hunger Games: Mockingjay – Part 1 och del två har planerad premiär 2015.

 

Bookmark and Share
 
 
Om Simrishamnsbladet
Om Copyright
Sidfot kolumn 3

[redigera innehåll från kontrollpanelen]

Sidfot kolumn 4

[redigera innehåll från kontrollpanelen]