Fredag, 14 juni, 2024 | Dagens namn är: Håkan, Hakon |
 
 

Bannlys reklamkanalerna från VM, EM och OS

Nu är jag så förbannat trött på de pågående friidrottssändningarna från London så jag skiter i o titta något mer. Än mindre skriva om det. Kan lika gärna titta på IAAF:s utmärkta hemsida när det gäller resultaten. TV4 lyckas ändå aldrig göra live-TV spännande när det gäller sport. Inte över huvud taget. Det blir bara plattityder och torftiga, onödiga intervjuer. Men personalen får fina resor världen över och säkert bra betalt också.

Men någon resultatåtergivning klarar de inte av. Anledning okänd. Men igår bröt de direkt för reklam efter den avslutande 400 metersfinalen för att sedan komma tillbaka och visa jublande stavhoppsmedaljörer i all evighet. Kan faktiskt inte minnas en enda fullständig resultatåtergivning under hela VM:et.

Men vill ni veta vem som t.ex. blev två och trea i 400 metersfinalen så kan ni klicka in er på IAAF:s hemsida här.. (OBS! Öpnnas i nytt fönster). Ni kanske även, precis som jag, har andra deltagare förutom medaljörerna som ni vill se hur det gick för.

Här kan du även se alla kvalresultat och kommande grenar o.s.v. Klicka bara in dig på rätt dag. Väldigt informativ sida IAAF har skaffat sig.

Om man kollar kvalen för damernas 200 meter så ser man tydligt att det gäller och ha tur med vilket heat man hamnar i. Brittiskan Shannon Hylton med personbästa på 22,94 sprang i kvalet på 23,39 och hamnade med det på 23:de plats tidsmässigt. Av 24 som gick vidare till semifinal.

Men Shannon Hylton gick inte vidare efterom hon sprang i heat 3, blev fyra i heatet (3 första + 3 bästa tiderna vidare). Hade hon sprungit på den tiden i heat 5 eller 7 så hade hon fått springa semifinal.

Nu kvalificerade sig Semoy Hackett/Trinidad-Tobago från sjunde heatet och fransyskan Estelle Raffai från femte heatet före brittiskan, med sämre tider och placeringarna 26:a respektive 33:a.

Men just i friidrotten är det väldigt svårt att få det rättvist eftersom de stora mästerskapen är utomhus. Väder och vind kan påverka väldigt mycket till skillnad från t.ex. det nyligen hållna VM:et i simning från Budapest. Där är det uteslutande det bästa tiderna som avgör.

För guds skull SVT. Släpp aldrig sim-VM till någon reklamkanal. Definitivt inte TV4-gruppen. Då fördärvas de sändningarna med. Garanterat.

Tycker dock synd om alla de som inte har inspelningsmöjligheter via digitalbox. För det är enkelt, smärtfritt och tidsbesparande. Garanterat.

Bookmark and Share
 
 
Om Simrishamnsbladet
Om Copyright
Sidfot kolumn 3

[redigera innehåll från kontrollpanelen]

Sidfot kolumn 4

[redigera innehåll från kontrollpanelen]