Måndag, 27 maj, 2024 | Dagens namn är: Beda, Blenda |
 
 

TV- och Hockeystrul

Igår tänkte jag lägga in en artikel om strulet på Viasat och deras programtablå angående JVM semifinalerna i ishockey senare under dagen. Men artikeln drog ut på tiden av olika anledningar, så till sist var det inte lönt tyckte jag. Men nu visar det sig att TV4 hade problem med sina sändningar på nätet. Så två TV-bolag som nonchalerar sina tittare är två för mycket.

Hur länge ska vi tittare behöva finna oss i sådan här skitbehandling, som vi även betalar dyrt för? Förr i tiden, när det enbart fanns Sveriges Television, så ringde folk till något som i folkmun kallades ”Klagomuren”.

Som t.ex. när skådespelaren Per Oscarsson (1927-2010) ”strippade” i Hylands Hörna på annandag jul 1966. Det blev en folkstorm utan dess like och telefonväxeln brakade ihop hos Sveriges Television för att han visade sig i kalsonger. Hemska karl .

Igår skulle både Viasat och TV4 behövt varsin klagomur, modell Jerusalem, för det var stora fel i programtablåer (Viasat) och internetsändningar (TV4).

Ska försöka förklara varför det är så viktigt med rätt program på rätt plats för er som inte har inspelningsbar box.

Det är ju egentligen samma princip som när vi satt och programmerade in våra gamla videobandspelare. Fast mycket smidigare och enklare med en box.

Igår hade Viasat lyckats med konststycket att lägga båda semifinalerna på SVT i sin programtablå. På TV12 däremot, där Sveriges match skulle sändas kl.15.00, hade man lagt in flera olika andra program. Tror det var fyra olika.

Om jag då bestämmer mig för att spela in dessa ändå, vilket jag gjorde på morgonen, så får jag hålla tummarna å det hårdaste att ingen ändrar det som de egentligen borde. För då fungerar ingenting för mig.

Då raderas mina olika program från tablån och inspelningen misslyckas eftersom de programtitlarna inte kan hittas. Det står helt plötsligt något annat i programlistan (som ”JVM hockey” t.ex.) och då missar jag alltihop.

Har varit med om just detta tidigare och det är inget kul och komma hem senare och slå på TV:n och boxen och få meddelandet ”Inspelningen misslyckades”.

Har i många år propagerat för den som har orkat lyssna att alla stora sportmästerskap ska sändas av den statliga televisionen. Av tre anledningar.

 • 1. De gör den bästa produktionen utan jämförbar konkurrens.
 • 2. Man slipper den där tröttsamma, jävla reklamen.
 • 3. Den viktigaste oraken av dem alla; man når ut till hela svenska folket. Utan extra kostnader. Dötiden som infinner sig fylls med sportrelaterat material.


 • Vill du ändå läsa den opublicerade artikeln från igår kan du göra det här.

  Vill du läsa reaktionerna angående problemen som TV4 hade med sändningarna på nätet gör du det här. Läs gärna kommentarerna längre ner. OBS! Extern länk till Aftonbladet.

  Bookmark and Share
   
   
  Om Simrishamnsbladet
  Om Copyright
  Sidfot kolumn 3

  [redigera innehåll från kontrollpanelen]

  Sidfot kolumn 4

  [redigera innehåll från kontrollpanelen]