Tisdag, 16 juli, 2024 | Dagens namn är: Reinhold, Reine |
 
 

Sverige möter Polen i åttondelsfinal

Imorgon, måndagen den 26 januari, möts Sverige och Polen i ena åttondelsfianlen i handbolls-VM nere i Qatar. Sverige slutade tvåa i sin grupp efter storfavoriten Frankrike.

Efter förlusten igår mot Frankrike med 25 – 27 så står det klart att det blir Polen för Sveriges del i åttondelen. Oavgjort eller vinst hade inneburit Argentina istället.

Bättre chanser för svensk del säger säkert många. Men glöm inte bort att Argentina tog fem poäng i svåra grupp D, endast två poäng efter gruppvinnaren Tyskland. Man slog dessutom Ryssland klart.

Handbollsvärlden blir större och större. Tack och lov. Så det inte blir som bandy-VM, med max tre lag som gör upp om det.

Kanal 5 sänder matchen mellan Sverige och Polen på måndag, samt Frankrike – Argentina.

Hålltiderna på kanal 5 för måndag 26 januari:
16.00 Studio
16.30 Polen – Sverige
18.00 Studio
19.00 Frankrike – Argentina
20.30 Studio

Måndagens övriga två åttondelsfinaler, Tyskland – Egypten kl 16.30 och Island – Danmark kl 19.00, direktsänds i Eurosport 2.

Men redan idag kan du se de första åttondelsfinalerna. Två av dem är solklara på förhand känns det som. Men de andra två kan bli jämna.

Den ena är ett högintressant balkanderby mellan Slovenien och Makedonien på kanal 5, samtidigt som hemmanationen Qatar och Österrike visas i Eurosport 2.

Hålltiderna på kanal 5 för söndag 25 januari:
16.00 Studio
16.30 Slovenien – Makedonien
18.00 Studio
19.00 Kroatien – Brasilien
20.30 Studio

Söndagens övriga två åttondelsfinaler, Österrike – Qatar kl 16.30 och Spanien – Tunisien kl 19.00, direktsänds i Eurosport 2.

Niklas Jarelind|

Fr.v: Niklas Jarelind, Per Johansson, Karin Frick, Malin Jonson, Gusten Dahlin och Ljubomir Vranjes.|

Programledare för handbollssändningen är som vanligt Karin Frick. Vid sin sida har hon experterna Ljubomir Vranjes och Malin Jonson. Kommentator är Niklas Jarelind som vid sin sida har expertkommentatorn Per Johansson. Reporter är Gusten Dahlin.

OBS! Detta innebär givetvis att det som tidigare varit planerat i Kanal 5:s tablå mellan 16.00-18.30 kommer att utgå söndag-måndag.

Bookmark and Share
 
 
Om Simrishamnsbladet
Om Copyright
Sidfot kolumn 3

[redigera innehåll från kontrollpanelen]

Sidfot kolumn 4

[redigera innehåll från kontrollpanelen]