Torsdag, 25 juli, 2024 | Dagens namn är: Jakob |
 
 

Superdräkten som ska ge medaljer i Falun

Falun, VM och svensk längdskidåkning är en klassisk kombination som har gett Sverige fantastiska idrottsframgångar. Nu är det äntligen dags igen. I februari ska Kalla, Olsson och de övriga svenska åkarna ge allt för att upprepa Torgny Mogrens bragd från 1993.

Torgny Mogrens VM-guld i 50 km fristil på Lugnet i Falun 1993 är ett av de mest bejublade ögonblicken i svensk skidhistoria. Tjugotvå år senare är världsmästerskapen tillbaka på hemmaplan.

Superdrakten på Charlotte Kalla|

Superdräkten på Charlotte Kalla|

Även denna gång mönstrar Sverige ett landslag i världsklass och förväntningarna är såklart enorma.

Tekniskt avancerat superplagg

Inför VM har Craft, tillsammans med de svenska åkarna, utvecklat ännu en revolutionerande tävlingsdräkt.

Kurbits Race Suit heter den och är exklusivt utvecklad för världsmästerskapen i Falun.

Denna nya superdräkt bygger på det plagg som skördade stora framgångar vid OS i Sotji, där bland annat Charlotte Kalla vann ett guld och två silver.

Jämfört med sin föregångare har Kurbits Race Suit utrustats med ett helt nytt material, en supertunn och mycket lätt italiensk polyester som ger överlägsen funktion och reglering av kroppstemperaturen.

Kompressionsmaterial i benen fokuserar muskelkraften medan ultra-ljudsfogade sömmar skapar ett smidigt plagg med slät yta och optimal aerodynamik.

Bland dräktens många innovationer märks även Moving Wing TechnologyTM, som är en konstruktion som ger åkarna total rörelsefrihet och möjlighet att maximalt utnyttja kraften i varje stavtag.

Tredimensionell ergonomisk design bidrar till perfekt passform och optimal komfort. Jonas Peterson, vd på Craft, säger så här:

– Vi vet att dräkten levererar, det såg vi under OS. Det känns fantastiskt spännande att få klä upp ett av Sveriges främsta landslag inför säsongens skidfest i Falun.

En blågul hyllning till hantverket och folkfesten

Kurbits Race Suit kombinerar de klassiska svenska längdåkningsfärgerna blått, gult och vitt med ett modernt kurbitsmönster unikt framtaget till VM på hemmaplan.

– Att låta dräkten inspireras av ett svenskt konsthantverk är ett sätt för oss att koppla det grafiska uttrycket och de vackra dekorationerna till Dalarna och folkfesten i Falun, säger Crafts designer Lena Karlsson.

– Kurbits är en tradition med gamla anor men i vår tappning blir det modernt, svenskt och sportigt, avslutar Lena Karlsson.

Även landslagets förbundskapten Rikard Grip är mycket nöjd den nya dräkten:

– Det är oerhört viktigt att åkarna kan prestera optimalt. Både under träning och tävling. Och att som åkare, på hemmaplan i Falun, få möjlighet att dra på sig den exklusiva dräkten kommer helt säkert vara något alldeles speciellt.

Om Craft:

Craft är ett svenskt varumärke som utvecklar, designar och tillverkar kläder för konditionssporter där funktion och komfort är avgörande för ett bra resultat.

Genom ett nära samarbete med elitidrottare över hela världen erbjuder Craft tränings- och tävlingskläder i högsta klass.

Kurbits Race Suit är exklusivt framtagen för världsmästerskapen i Falun. www.craft.se


Bookmark and Share
 
 
Om Simrishamnsbladet
Om Copyright
Sidfot kolumn 3

[redigera innehåll från kontrollpanelen]

Sidfot kolumn 4

[redigera innehåll från kontrollpanelen]