Torsdag, 25 juli, 2024 | Dagens namn är: Jakob |
 
 

STCC finalen 2015 på Ring Knutstorp

Idag presenterade STCC kalendern för 2015. Det blir sju tävlingar med premiär i Skövde på en alldeles ny bana, anlagd med hjälp av samma mobila lösning som har använts på Solvalla och i Östersund med stor framgång.

Finalen kommer för första gången i mästerskapets historia att gå på Ring Knutstorp den 25-26 september 2015.

– Det känns fantastiskt att vi kommer att få stå som värd för STCC-finalen 2015. Det är något vi har hoppats och drömt om att få göra under många år, säger Magnus Öhrström, VD för Motorbanan Ring Knutstorp.

– För den sydsvenska racingpubliken är det här verkligen något att se fram emot och vi kommer att bjuda publiken på ett härligt evenemang, avslutar Öhrström.

Spännande racing i STCC nästa år

Spännande racing i STCC nästa år

STCC:s VD Jonas Lundin ser fram emot att få avsluta säsongen 2015 på Ring Knutstorp.

– Vi tror att en STCC-final på Ring Knutstorp har förutsättningar att locka en storpublik. Ring Knutstorp har utvecklat anläggningen positivt och det är en publikvänlig arena som kommer att bjuda åskådarna på bra racing och en spännande upplevelse.

En annan välkommen nyhet för många racefans är att Kanonloppet på Gelleråsen utanför Karlskoga gör comeback i kalendern efter ett års frånvaro.

– Kanonloppet är en institution i svensk banracing och det är en tävling som självklart ska vara med i kalendern för landets högsta racingserie. Gelleråsen är populär både bland deltagare och publik och vi ser verkligen fram emot att få komma tillbaka, säger Jonas Lundin.

Karlskoga Motorstadion AB som äger och driver bananläggningen ser fram emot att återuppta samarbetet med STCC.

– Vi har hittat en gemensam grund att stå på och nu ser vi fram emot att få arrangera ett Kanonlopp med högklassiga och stora startfält nästa år. Vi siktar på att skapa Sveriges största banracingevenemang där publiken kommer att bjudas på bra racing och ett spännande och välfyllt evenemangsområde, säger Mike Luff, ägare och VD för Karlskoga Motorstadion.

STCC-kalendern 2015

8-9/5 STCC Volvo Race, Skövde
29-30/5 Anderstorp Raceway
5-6/6 Göteborg City Race
10-11/7 Västkustloppet, Falkenberg
14-15/8 Kanonloppet, Gelleråsen
11-12/9 Solvalla, Stockholm
25-26/9 Ring Knutstorp


Bookmark and Share
 
 
Om Simrishamnsbladet
Om Copyright
Sidfot kolumn 3

[redigera innehåll från kontrollpanelen]

Sidfot kolumn 4

[redigera innehåll från kontrollpanelen]