Tisdag, 5 mars, 2024 | Dagens namn är: Tora, Tove |
 
 

Lars Adaktusson och fotboll?

Hur många av er visste att frilansjournalisten och programledaren Lars Adaktussson är inbiten gnagare. Dessutom en initierad sådan sedan sextiotalet.

I gårdagens Metro Skåne skrev Lars Adaktusson om sin passion för AIK fotboll. Om problemen i inledningen av årets allsvenska och om inställningen hos tränare Andreas Alm att försvarsspelet går före allt annat. Han ställer sig även frågan ”om inte den oreflekterade och i Sverige närmast inympade betoningen på defensivspel är kontraproduktiv”.

Adaktusson_omslag-varldens-basta-story-hogupplost-238x375

En sann AIK-are.|Foto: av Ekerlids förlag

Vidare så säger han ” men efter inledningen på årets allsvenska finns det skäl att påminna om hur vedertagna synsätt riskerar att ta livet av fotbollsintresset”.

Sedan blir han lite sentimental och minns tillbaka till det glada sextiotalet och folkfester på Råsunda, alltså inom fotboll och inte den gamla proggrörelsen eller så, och vidare att nu är det andra tider och de ekonomiska aspekterna har kopplat greppet. Att man välkomnar anfallare som Tete Bangura – därför att de snabbt kan säljas.

Sedan får han till det riktigt bra. AIK har under säsongen haft lite måltorka och är i skriande behov av en målspruta. Då säger Adaktusson följande: ” AIK är långtifrån det enda lag i allsvenskan som spelmässigt är illa ute just nu – möjligen det enda som under akut måltorka väljer att värva en halvskadad 35-årig mittback”(Daniel Majstorović). Detta sagt med lite tragikomik och ett rejält stänk av ironi i pennan och som slutkläm citerar han AIK-tränaren med orden – för att ”se till så att ingenting händer”.

Nåväl, i söndags så hände det grejer på Råsunda. AIK tvålade till Norrköping med 5 – 2 och helt plötsligt har man gjort 14 mål efter 11 omgångar. Tre fler än regerande mästarna HIF och ligger på fjärde plats – en poäng före HIF och tre efter MFF, som ligger på andra plats.

Det är väl inte så mycket att ”grina” för Lars? Jaså? Ok, jag förstår. Det är sättet som du inte är nöjd med. Det ska vara lite som i syd-europa. Vinn för fan – men gör det snyggt.

Bookmark and Share
 
 
Om Simrishamnsbladet
Om Copyright
Sidfot kolumn 3

[redigera innehåll från kontrollpanelen]

Sidfot kolumn 4

[redigera innehåll från kontrollpanelen]