Tisdag, 16 juli, 2024 | Dagens namn är: Reinhold, Reine |
 
 

HIF och FCK ute men Zlatan kvar

Ibra den väldige och hans PSG är inlottade i seedningsgrupp 3. Han brukar ju få möta något av sina gamla lag efter CL-lottningen. Som är i kväll.

Både FC Barcelona och AC Milan är i seedningsgrupp 1 så chansen/risken är 25%-ig att det blir något av dem. Däremot kan inte PSG lottas mot Zlatans första lag i den europeiska proffsvärlden AFC Ajax eller hans första lag i Italien FC Juventus eftersom de är placerade i seedningsgrupp 3 alla tre.

Den lite enklare lottningen som Helsingborgs IF snackade om blev ingen succé precis. FC Köpenhamn hade inte heller så fruktansvärt svår lottning när man drogs mot franska Lille OSC (Olympique Sporting Club). Men FCK åkte ut igår efter förlängning. De vann med 1 – 0 hemma och spelade 0 – 1 borta igår. Förlängning alltså, som förlorades och det insläppta målet igår innebar adjö till fina friska Champions League miljoner även för dem.

Det finns dock ett skandinaviskt lag kvar i huvudturneringen, FC Nordsjälland, som vann den danska superligan och därmed blev kvalificerade för Europaspel för första gången. Ska givetvis följa dem med, men Zlatans framfart i Paris Saint-Germain blir oerhört intressant att följa.

Nu rapporteras det redan (AB) att han har varit i slagsmål på träningen med en lagkamrat. Brasilianaren Nene och Zlatan hade tydligen rykt ihop efter att Nene hade gått för hårt fram mot Ibra. Frågan är ju bara om det var ett regelrätt slagsmål eller bara ”munhuggeri”. Det senare förekommer ju i alla lag förr eller senare.

Om det är det första så är jag bergsäker på att tränaren Carlo Ancelotti helt enkelt måste ge spelarna ett straff av något slag. Så spelar båda i nästa match så var det nog bara ett litet ”käfta-gräl” och inget att hetsa upp sig för.

Lottningen till Champions League’s gruppindelning kan du följa idag på Viasat Fotboll HD el. Viasat Fotboll kl. 17:45 och nedan kan du se seedningsgrupperna.

Grupp 1

Chelsea FC (England)
FC Barcelona (Spanien)
Manchester United FC (England)
FC Bayern München (Tyskland)
Real Madrid C.F. (Spanien)
Arsenal FC (England)
FC Porto (Portugal)
AC Milan (Italien)

Grupp 2

Valencia CF (Spanien)
SL Benfica (Portugal)
FC Sjachtar Donetsk (Ukraina)
FC Zenit St Petersburg (Ryssland)
FC Schalke 04 (Tyskland)
Manchester City FC (England)
SC Braga (Portugal)
FC Dinamo Kiev (Ukraina)


Grupp 3

Olympiakos FC (Grekland)
AFC Ajax (Holland)
RSC Anderlecht (Belgien)
Juventus FC (Italien)
Lille OSC (Frankrike)
FC Spartak Moskva (Ryssland)
Paris Saint–Germain FC (Frankrike)
Galatasaray SK (Turkiet)

Grupp 4

Celtic FC (Skottland)
BV Borussia 09 Dortmund (Tyskland)
FC Bate Borisov (Vitryssland)
GNK Dinamo Zagreb (Kroatien)
Malaga CF (Spanien)
Montpellier HSC (Frankrike)
CFR Cluj (Rumänien)
FC Nordsjälland (Danmark)

 
Bookmark and Share
 
 
Om Simrishamnsbladet
Om Copyright
Sidfot kolumn 3

[redigera innehåll från kontrollpanelen]

Sidfot kolumn 4

[redigera innehåll från kontrollpanelen]