Tisdag, 5 mars, 2024 | Dagens namn är: Tora, Tove |
 
 

Skid-VM satsar på friska deltagare

I februari går skid-VM i Falun av stapeln och arrangörerna tänker satsa på friska deltagare och att minska risken för spridning av infektioner. För att lyckas med målsättningen att arrangemanget ska bli ”ett av de friskaste” någonsin, har ett samarbete knutits med CCS Healthcare AB, marknadsledande inom desinfektion och baserat i Borlänge.

– Vi vill göra vårt yttersta för att hålla tävlande, besökare och medarbetare friska. Därför har vi inlett ett samarbete med CCS. De kommer att hjälpa oss minska risken för smittspridning, berättar Sven von Holst, vd för Falun2015.

Under skid-VM kommer det att komma åtskilliga tusentals besökare till tävlingsarenan i Falun varje dag. Därtill kommer 1 700 volontärer, 1 200 medierepresentanter och 700 tävlande.

Jonas Nilsson t.v. och t.h. Sven Von Holst .

Jonas Nilsson t.v. och Sven Von Holst t.h.

Detta under en period på året då virusinfektioner härjar som mest. God handhygien är en dokumenterat erkänd metod för att minska risken för smittspridning.

Därför storsatsar Falun2015, tillsammans med samarbetspartnern CCS Healthcare, på både information och handsprit under dagarna i Falun.

Ett hundratal stationer med handsprit och information kommer att placeras ut på området.

Utöver detta kommer alla deltagare och funktionärer få egna små flaskor av handsprit att bära med sig.

– Vi är glada över att vi får vara med och sprida information om god handhygien, samt förse både deltagare och besökare med handsprit för att minska risken för att infektioner sprids under VM, säger Jonas Nilsson, vd vid CCS Healthcare AB och guldmedaljör i slalom vid VM 1985.

– För elitidrottare är virusinfektioner förödande och kan kosta både viktig träning men också tävlingsresultat. Det har jag egen erfarenhet av, fortsätter Nilsson.

– Kunskapen om god handhygien måste bli bättre och jag är stolt över att vi kommer att kunna bidra till den kunskapsspridningen till alla som antingen deltar, arbetar vid eller besöker skid-VM i Falun, avslutar Jonas Nilsson.

Vill du samla in ännu mer kunskap om handhygien så kan du gå in på den här länken och se en rolig och informativ video om hur bakterier vandrar mellan oss.

När du är inne på sidan så kan du scrolla ner och hitta mer information om varför det är så viktigt att använda handdesinfektion. Du kan även göra en undersökning där du ser hur du och andra uppfattar vikten av att tvätta händerna med tvål och vatten och även att använda handdesinfektion.

Lycka till och håll dig frisk!

Fakta CCS Healthcare AB:

CCS Healthcare AB är en av Nordens största tillverkare av hudvård, läkemedel och hygienprodukter. Företagets kunder finns över hela Europa och har personal i både Sverige och Norge.

Huvudkontoret och fabriken ligger i Borlänge, där CCS startade för 30 år sedan. CCS har 180 medarbetare och omsätter drygt 500 MSEK.


Bookmark and Share
 
 
Om Simrishamnsbladet
Om Copyright
Sidfot kolumn 3

[redigera innehåll från kontrollpanelen]

Sidfot kolumn 4

[redigera innehåll från kontrollpanelen]