Torsdag, 25 juli, 2024 | Dagens namn är: Jakob |
 
 

SJ ny partner till Svensk Simidrott

Svenska Simförbundet har i dagarna skrivit ett samarbetsavtal med SJ. Med ett nytt förmånligt avtal är målsättningen att fler ska välja att åka tåg till simidrottsaktiviteter runt om i Sverige.

Avtalet innebär att alla föreningar och medlemmar får 20% rabatt på samtliga tågresor i samband med aktiviteter inom Svensk simidrott.

Samarbetet innebär också att SJ kommer att synas, samt aktivera sig vid olika mästerskapstävlingar och olika aktiveringar kopplat till motion och hälsa. Både extern och internt.

I ett pressmeddelande säger Bengt Jönsson, Förbundsdirektör på Svenska Simförbundet, så här:
– Det känns positivt att kunna skriva ett avtal som ger så tydliga fördelar för alla våra föreningar och medlemmar. Vi är glada att kunna bidra till att fler väljer att åka miljövänligt till våra arrangemang.

– Det är positivt för utvecklingen av Svensk Simidrott att vi kan knyta flera starka samarbetspartners till oss och vi ser fram emot detta nya samarbete.

Mattias Tappert som är kommersiellt ansvarig för samarbeten och events på SJ sa så här:
– Vi ser fram emot vårt nya samarbete med Svenska Simförbundet. Svenska Simförbundet representerar en framgångsrik idrott, där man reser både individuellt och som förening. Dessutom kräver det inte så mycket utrustning, vilket gör tåget till det perfekta resealternativet.

SM i simning för både juniorer och seniorer går av stapeln i Nationalarenan Eriksdalsbadet i Stockholm 19-23 november.

Fakta om Svensk Simidrott

Det är en av de största och mest framgångsrika idrotterna i Sverige. Svensk Simidrott består av idrotterna Simning, Simhopp, Vattenpolo, Konstsim och Öppet Vatten och är organiserad i Svenska Simförbundet som har närmare 120 000 medlemmar i 320 föreningar.

Simning är en livslång idrott med närmare en miljon svenskar som motionssimmar regelbundet. Totalt görs det över 30 miljoner besök i simanläggningarna runt om i Sverige varje år.

Vår starka framfart såväl resultat- som utvecklingsmässigt, har gjort att vi som ett av få förbund belönats tre gånger med utmärkelsen Årets idrottsförbund.


Bookmark and Share
 
 
Om Simrishamnsbladet
Om Copyright
Sidfot kolumn 3

[redigera innehåll från kontrollpanelen]

Sidfot kolumn 4

[redigera innehåll från kontrollpanelen]