Tisdag, 16 juli, 2024 | Dagens namn är: Reinhold, Reine |
 
 

Publikfest när Sverige tog VM-guld i innebandy

Sverige är världsmästare i innebandy för åttonde gången i historien. Det står klart efter den otroligt tighta finalsegern över Finland som vanns med 3-2. Henrik Stenberg blev stor hjälte med sitt 3-2-mål i ett kokande Scandinavium.

Det mesta snacket inför VM i Göteborg handlade om att det skulle bli en drömfinal mellan Sverige och Finland i Scandinavium. Det blev det också. Under söndagen fylldes Scandinavium till bredden och ett öronbedövande jubel mötte spelarna när de kom in på planen.

Rasmus Enström jublar efter ett av sina mål. | : Per Wiklund

Rasmus Enström och Johan Samuelsson jublar . | : Per Wiklund

Sverige hade i gruppspelet besegrat finnarna med 5-2. Men i finalen var det grannarna från öst som var hetast till en början. Finland gick upp till en 2-0-ledning efter den första perioden.

Men då vaknade Sverige. Bara en minut in i den andra perioden serverade lagkaptenen Johan Samuelsson backveteranen Mattias Samuelsson, som prickade in 2-1-reduceringen. Och i slutet av mittenakten placerade Robin Nilsberth in 2-2 i powerplay.

Den tredje perioden blev stenhård. Men till slut kunde Sverige avgöra till publikens jubel. 12044 personer var på plats i Scandinavium och fick se Henrik Stenberg avgöra till 3-2 med bara en hand på klubban.

Guldet var Sveriges åttonde på tio mästerskap. Segern innebär också att svenskarna försvarade VM-guldet från 2012, där Finland den gången besegrades i finalen med 9-5.

Matchfakta:

Sverige-Finland

3-2 (0-2, 2-0, 1-0)

Första perioden
0-1 (00.26) Jani Kukkola (Juha Kivilehto)
0-2 (19.02) Risto Tollikko (Eemeli Salin)

Andra perioden
1-2 (01.02) Mattias Samuelsson (Johan Samuelsson)
2-2 (17.22) Robin Nilsberth (Kim Nilsson)

Tredje perioden
3-2 (07.00) Henrik Stenberg (Johan Samuelsson)

Bookmark and Share
 
 
Om Simrishamnsbladet
Om Copyright
Sidfot kolumn 3

[redigera innehåll från kontrollpanelen]

Sidfot kolumn 4

[redigera innehåll från kontrollpanelen]