Fredag, 14 juni, 2024 | Dagens namn är: Håkan, Hakon |
 
 

USA krossade drömfinalen för Sverige

I Junior VM borta i Ryssland spelade USA bort Kanada från en tänkt final. Med 5-1 krossade man favorittyngda kanadensare och segern var odiskutabel.

Frågan är om det är så bra att gå och vänta i flera dagar med att få spela sin semifinal. Vi har sett det hända förr.

Nu visade jänkarna, som spelade igår, att det är bättre och starta matchen med att redan vara inne i ”andra andningen” istället för att inte komma upp i matchtempo direkt. Vilket Kanada inte gjorde.

USA ”klädde” av tjeckerna igår med 7-0 och deras självförtroende fick sig en rejäl boost av detta. Av bara farten så gavs inte ärkerivalen Kanada en chans.

Den här förlusten måste återigen vara en stor besvikelse för kanadensarna, som inte har vunnit J-VM sedan 2009, efter att ha vunnit fem år i följd dessförinnan.

USA, Ryssland och Sverige har stått i vägen för dem de tre senaste åren. Nu slog USA dem för första gången i en JVM-semifinal. De har tidigare två finalvinster mot lönnlöven, 2004 och 2010, men nu väntar antingen Sverige eller Ryssland i finalen.

Ryssarna hade en betydligt tuffare semifinal, så frågan är om de redan har passerat ”andra andningen” eller inte. Personligen tror jag att en lång kvartsfinal får mest betydelse om även den här matchen skulle bli lång.

Så det gäller för svenskarna att komma in med högsta växeln ilagd redan från start.

Snart är det dags. Var fan e valiumburken?

Bookmark and Share
 
 
Om Simrishamnsbladet
Om Copyright
Sidfot kolumn 3

[redigera innehåll från kontrollpanelen]

Sidfot kolumn 4

[redigera innehåll från kontrollpanelen]