Onsdag, 24 juli, 2024 | Dagens namn är: Jakob |
 
 

Ryssland spöade Kanada i bronsmatchen

Undrar vad som kommer att hända inom den kanadensiska hockey-ungdomsorganisationen nu? Inget guld sedan 2009 och nu inte ens medalj efter förlust i förlängningen av bronsmatchen.

Ryssarna började klart bäst och hade ledningen med både 2-0 och 3-1 innan Kanada bytte målvakt. Återigen visade det sig att det funkar bra att göra så. Som en väckarklocka för att väcka spelarna.

Kanada reducerade i slutet av första och kvitterade i början av den andra perioden. Sedan gjorde lagen vartannat mål, med ryssarna hela tiden i förarsätet målmässigt.

Således var Kanada aldrig i ledningen i den här matchen, trots skottöverläge med 45-25, utan fick jaga kvittering hela tiden.

De följdes åt till 5-5, då förlängning fick tillgripas. Där drog ryssarna det längsta strået till hemmapublikens stora glädje. Vinnarmålet frambringade nog det största jublet hittills i JVM inne i Sports Palace, Ufa i Ryssland.

Vild rysk glädje efter att ha besegrat de gamla antagonisterna med lönnlöven på bröstet. Vem minns inte de gamla dusterna från Canada Cup? Det var dock i seniorsammanhang. Men är det något lag Ryssland vill besegra så är det Kanada.

Nu fick man åtminstone ett brons och det blidkar hemmapubliken en aning åtminstone, nu när det tilltänkta guldet spelades bort av de där ”gula djävularna” från det lilla landet Sverige i semifinalen.

Usch ja, snart dags för final och det mot ett lag vi inte har besegrat i J 20-VM på 17 år. Dessutom tre raka finalförluster i J 18-VM mot detta väldiga land USA. Som bara i New York har ungefär lika många invånare som finns i hela Sverige.

Så kom igen nu småkronorna och gör er själv till enorma STORKRONOR. Inte en förlust till mot dessa bjässar.

Bookmark and Share
 
 
Om Simrishamnsbladet
Om Copyright
Sidfot kolumn 3

[redigera innehåll från kontrollpanelen]

Sidfot kolumn 4

[redigera innehåll från kontrollpanelen]