Måndag, 27 maj, 2024 | Dagens namn är: Beda, Blenda |
 
 

Malmö värmer upp inför VM

Damernas ishockey-VM arrangeras i Malmö mellan den 28 mars och 4 april 2015. Redan den 22 november drar Mobilia i Malmö igång #PassionDays med en rad aktiviteter med anledning av mästerskapet.

Det blir bl.a. skridskoåkning på en specialbyggd utomhusrink och på plats finns några av VM:s huvudpersoner. Även några av Malmös egna och största idrottsprofiler kommer att medverka. Varje månad kommer artister, föreläsare och aktiviteter att lanseras.

– Vi tycker det är viktigt att satsa på kvinnor inom idrottsvärlden. Malmö stad har en jämställdhetspolicy och vi ser oss som en del av Malmö.

– Att genom olika aktiviteter arbeta för att höja statusen för tjejers idrottande stämmer mycket väl överens med vår inställning kring att verka för Malmö och jämlikheten i staden, säger Maria Svensson, marknadsansvarig Mobilia.

Genom åren har idrottsliga framgångar och framgångsrika evenemang satt Malmö högt på evenemangskartan med Handbolls-VM, Eurovision och Junior-VM i ishockey som stora triumfer.

– Vi vill leda utvecklingen mot ett mer jämställt och jämlikt samhälle, säger Andreas Meimermondt, evenemangschef fritidsförvaltningen, Malmö stad.

– JVM blev en enorm framgång för Malmö och det känns fantastiskt att få välkomna ytterligare ett världsmästerskap i ishockey. Med damernas ishockey-VM i ryggen vill vi lyfta möjligheten för en långsiktig satsning på att alla, tjejer som killar, ska få möjligheter till ett jämlikt idrottande, avslutar Andreas.

Leif Boork är en av svensk ishockeys stora profiler och har arbetat med ishockey sedan 60- talet. Nu är han förbundskapten för de svenska damkronorna och siktar givetvis på en medalj.

– Alltid stimulerande och inspirerande med ett stort mästerskap på hemmais. Det är länge sedan Sverige hade ett stort damhockeymästerskap på hemmaplan, det är sedan 2005 då det spelades i Linköping/Norrköping.

– Vi har som målsättning att ta medalj. Sverige har bara tagit två VM-medaljer tidigare, två brons 2005 och 2007. Inget annat land än Kanada och USA har sedan det första VM:et spelades 1990 tagit guld och silver, så det är dags nu, säger förbundskapten Leif Boork.

28-åriga målvakten Kim Martin Hasson är en av de största profilerna i laget och trots sin ringa ålder är hon att betrakta som veteran.

Hon vaktar idag kassen för Linköping HC i Riksserien, men har tidigare även representerat lag som Malmö Redhawks, Minnesota Duluth (college hockey i USA) och Tornado (Ryssland).

Trots att hon är från Stockholm från början, så blir det lite grann som att komma hem för henne eftersom hon bott i Malmö tidigare.

– Det var länge sen jag var här, så det känns jättekul. Intresset har ökat runt oss, så nu är det upp till bevis för oss att visa att vi kan spela bra och underhållande hockey. Hoppas att Malmö ställer sig bakom oss och stöttar oss, säger Kim Martin Hasson.

#PassionDays Pre-heater

Var? Mobilias aktivitetstorg, Malmö

När? Lördagen 22 november 13.00–14.00

Vad?
• Invigning av Passion in the Game utomhusskridskobana tillsammans med damkronornas förbundskapten Leif Boork.
• Lansering av den officiella VM-låten ”The World is Mine”, framförd av Mahan Moin.
• Skånes damhockeylag lär dig att åka skridskor 13.00–15.00. (Du får låna skridskor på plats, alternativt ta med dina egna. Medtag hjälm.)
• Intersport erbjuder gratis skridskoslipning för alla som vill åka skridskor.
• Ambassadörer för VM finns representerade på plats från Malmö FF, FC Rosengård, Malmö Redhawks och HK Malmö.
• Susanna Dzamic är konferencier.

Damernas ishockey-VM arrangeras i Malmö mellan 28 mars och 4 april 2015. Matcherna spelas på Malmö Isstadion och Rosengårds ishall. Förutom Sverige deltar Finland, USA, Kanada, Ryssland, Schweiz, Tyskland och Japan.


Bookmark and Share
 
 
Om Simrishamnsbladet
Om Copyright
Sidfot kolumn 3

[redigera innehåll från kontrollpanelen]

Sidfot kolumn 4

[redigera innehåll från kontrollpanelen]