Torsdag, 28 mars, 2024 | Dagens namn är: Malkolm, Morgan |

Juniorkronorna krigade som Seniorkronor

Tredje raka VM-finalen för de svenska J-20 laget i ishockey. En vinst och en förlust kommer att upprepas – men av vilket?

Vilken jäkla holmgång de svenska och ryska spelarna levererade i Malmö Arena.

Inget skönspel kanske, men oerhört mycket vilja och uppoffrande spel. Av båda lagen.

Sverige tog ledningen med 1 – 0 i slutet av första perioden i powerplay genom Filip Forsberg

Den här matchen kunde lika gärna slutat 2 – 1 till ryssarna istället för till svenskarna.

Särskilt med tanke på att Sverige fick Elias Lindholm utvisad 2 + 2 för high sticking i slutsekunderna av den andra perioden.

Men bra målvaktspel och suveränt boxplay såg till att ryssarna kände frustrationen komma krypande.

Inte blev det bättre för den ryska björnen när Oskar Sundqvist en minut efter det avklarade svenska numerära underläget utökade till 2 – 0.

En suverän passning av Djurgårdens Linus Arnesson nere från egen zon, direkt på bladet till en friställd Sundqvist, som fintade bort målvakten och trädde upp en backhand i bortre krysset.

Men ryssarna svarade efter några minuter, med lite hjälp av den annars utmärkte målvakten Oscar Dansk.

2 – 1 till Sverige med tretton minuter kvar av matchen, nervigt värre, men juniorkronorna krigade som om det vore ett nytt Danskkrig i Malmö.

Fast denna gång mot en annan röd maskin. Och seger igen.