Tisdag, 16 juli, 2024 | Dagens namn är: Reinhold, Reine |
 
 

En solskenshistoria i soliga Kalifornien

Såg en inspelad match från i lördagsnatt som spelades borta i Los Angeles. Det var LA Kings – Detroit Red Wings och det handlade så klart om hockey.

Ett symboliskt nedsläpp av pucken mellan de två lagkaptenerna, Dustin Brown och Henrik Zetterberg, gjordes av en gammal man. Väldigt gammal man.

Han heter Paul Smith och har haft säsongskort till Los Angeles Kings matcher sedan 1972. Föreningen har funnits sedan 1967.

På onsdag den 15 januari fyller denne Chicagofödde krutgubbe 100 år. Han gick för egen maskin in på isen till mittcirkeln, aningen stöttad av en kvinna som förmodligen var ett barnbarn.

Det var jubel och ovationer både från publik och spelare och en stolt Mr. Smith, iförd sin LA Kings Stanley Cup mästarjacka från 2012, njöt nog av varenda sekund.

Han är gammal veteran från andra världskriget och tjänstgjorde i marinen och han är även en hängiven golfare.

Han har lyckats med vad många golfare drömmer om. Nämligen att göra hole in one. Det är bara det att han var 97 år när han gjorde det.

Slå det om du kan.

Matchen? Den vann Red Wings med 3 – 1 trots ett stort manfall p.g.a. skador. Med sex utespelare borta, som alla ingår i förstauppställningen, så var det en smått heroisk insats av Detroit.

Spelare som Pavel Datsyuk, Jonathan Ericsson, Johan Franzén, Daniel Alfredsson, Darren Helm och Stephen Weiss ersätter man inte i första taget.

Även Mv Jonas ”Monstret” Gustavsson är skadad och det är lite väl många svenska OS-spelare som är eller nyligen varit skadade.

Igår den tolfte januari var det exakt en månad till OS-premiären för Tre Kronor mot Tjeckien.

Så inga fler skador nu tack.

Bookmark and Share
 
 
Om Simrishamnsbladet
Om Copyright
Sidfot kolumn 3

[redigera innehåll från kontrollpanelen]

Sidfot kolumn 4

[redigera innehåll från kontrollpanelen]