Måndag, 27 maj, 2024 | Dagens namn är: Beda, Blenda |
 
 

Inte bara Simpson som flyttade på Batha

Meraf Bahta klagar högljutt i media på amerikanskan Jennifer Simpsons trängning och Mats Wennerholm i Aftonbladet säger inte så mycket om själva loppet, men desto mer om världsrekordhållaren Genzebe Dibaba och hennes förre tränare Jama Aden som åkte fast förra året, då den spanska polisen utförde en dopingrazzia där de beslagtog bland annat EPO i rummet hos en av Adens fysioterapeuter.

Vad ingen talar om, varken Batha själv, Wennerholm eller någon på TV4 som sänder evenemanget, är hur Batha efter Simpsons trängning åtföljs av en i mitt tycke ännu grövre trängning.

Simpson kör sin lilla grej i början av kurvan när favoriten nederländskan Sifan Hassan har börjat dra upp farten på långsidan. I utgången av samma kurva gör Dibaba en ännu fulare trängning när hon helt enkelt skapar en lucka som inte finns.

Man ser till och med hur hon visar tänderna när hon måste ta i ordentligt för att med högerarmen flytta på den betydligt mer storvuxne Batha. Som då hamnar i ett dåligt ytterspår.

Sedan blir det till ett ännu sämre ytterspår när det är 500 meter kvar då brittiskan Laura Muir också flyttar på Batha som nog måste skaffa sig vassare armbågar i framtiden.

För tydligen är det allmännt vedertaget att man får flytta på motståndare om de är i vägen för ens egna planer.

När jag ändå är i gång så måste jag ge en känga till TV4. De här ständiga reklamavbrotten gör att man missar väldigt mycket. Jämför med sim-VM som nyligen sändes av SVT. Där fick man t.ex. se den sammanlagda resultatskylten efter försök och semifinal och vad som krävdes tidsmässigt för att klara sig vidare.

Här får man inte se någonting förutom en oerhört torftig intervju, eller reklam. Ibland får man inte ens se ett försök, eller som igår en semifinal p.g.a. reklamen.

Låt oss folkomrösta var alla VM och OS ska sändas. Resultatet kommer att bli solklart. SVT som alla har tillgång till. Men så kommer det aldrig mer bli, tyvärr.

Själv betalar jag nästan 700:- i månaden, förutom TV-licensen till Kiruna, och jag har inte C-more som ni kanske förstår. Klarar mig utan ankdammen Allsvenskan och ett och annat VM eller EM.

Har dessutom inspelningsbar hårddisk som står på inspelning så fort TV4-gruppen är inblandad. Man kan snabbspola förbi reklam-eländet. Detsamma gäller när Viasat sänder sport på TV3 eller TV6.

Mitt liv består inte av reklamsnuttar. Kommer aldrig att göra det heller. Det är för dyrbart för det.

Jag vet vad jag vill ha.


Bookmark and Share
 
 
Om Simrishamnsbladet
Om Copyright
Sidfot kolumn 3

[redigera innehåll från kontrollpanelen]

Sidfot kolumn 4

[redigera innehåll från kontrollpanelen]