Tisdag, 16 juli, 2024 | Dagens namn är: Reinhold, Reine |
 
 

Årets idrottsträff

Ni missar väl inte Idrottsgalan ikväll? Från klockan 20:00 är det ett späckat program fram till 22:30, med gräddan av den svenska idrottseliten på plats och i fokus.

Årets bragdguld ska delas ut och de åtta Jerringfinalisterna ska presenteras.

Slutplaceringarna i Jerringpriset redogörs två och två fram till de två sista som gör upp om titeln, vilket också blir galans ”Grande Finale”. Det är också det pris som rankas högst av idrottarna själva eftersom det är svenska folkets röst.

Sammanlagt ska nio priser delas ut och däremellan blir det en rad uppträdande av bl.a. Eric Saade, Eldkvarn, Petra Marklund och Sarah Dawn Finer.

Två nominerade har på förhand tackat nej och det är Zlatan Ibrahimović och hockeyspelaren Gabriel Landeskog (Colorado Avalanche). Men det ryktas att Ibra befinner sig i Sverige. Så man vet aldrig.

Gabriel är nominerad i kategorin ”Årets nykomling” medans Zlatan är nominerad i kategorin Årets manlige idrottare och tillsammans med fotbollslandslaget i kategorin Årets prestation (I Berlin vändes 0-4 till 4 – 4). Han är även en av de åtta kvarvarande finalisterna till Jerringpriset.

Ett pris som har delats ut sedan 1979 till minne av den legendariske journalisten Sven Jerring. Med det berömda radioreferatet från Berlin-OS 1936 ”Japaner, japaner – överallt japaner” som sitt signum.

Japan vann sensationellt med 3 – 2 och inför matchen hade Nya Dagligt Allehanda uttryckt åsikten ”Slår vi inte dessa snedögda halvapor med åtminstone 10-0 är vi inte längre ett kulturfolk”.

Undrar vad som hade hänt om någon hade uttryckt sig så i dagens mediavärld?

Bookmark and Share
 
 
Om Simrishamnsbladet
Om Copyright
Sidfot kolumn 3

[redigera innehåll från kontrollpanelen]

Sidfot kolumn 4

[redigera innehåll från kontrollpanelen]