Tisdag, 16 juli, 2024 | Dagens namn är: Reinhold, Reine |
 
 

Två nya resmöjligheter från Ystad till Malmö

Skånetrafiken sätter in två extra turer med Pågatåg från Ystad till Malmö på morgonen. Den ena turen är en förlängning av den tur med Pågatåg Express som sedan förra tidtabellsskiftet går från Skurup till Malmö.

Nu startar den turen redan i Ystad kl. 06.39 och går sedan till Malmö C via uppehåll i Skurup, Svedala och Triangeln. En helt ny tur tillkommer kl. 6.09 och stannar på samma stationer samt i Hyllie.

– Allt fler väljer att åka tåg mellan Simrishamn/Ystad och Malmö. Därför är vi glada att vi lyckas få till de här avgångarna, som ger fler turer att välja mellan och totalt sett fler sittplatser på tågen, säger Mats Ohlsson, affärsutvecklare för Pågatågen.

Tågen går under namnet Pågatåg Express för att skilja dem från de ordinarie Pågatågen eftersom de inte gör uppehåll på alla stationerna på banan.

Detta för att de ska kunna passa möten på den högt belastade enkelspåriga Ystadbanan.

Tomelilla blir knutpunkt för resor till och från Österlen

De som reser med Skåneexpressen 3 och 4 får fler och enklare resmöjligheter när Skånetrafiken byter tidtabeller den 14 december.

Vid tidtabellsskiftet får både Skåneexpressen 3 (Simrishamn–Kristianstad) och Skåneexpressen 4 (Ystad–Kristianstad) regelbundna avgångar på samma minuttal en gång i timmen på vardagar samt rejält utökad helgtrafik.

Bytesmöjligheterna till tågen förbättras också i både Tomelilla och Simrishamn. Tomelilla blir en viktig knutpunkt på Österlen.

Det blir enklare byten även mellan Skåneexpressen 4 och 5 samt bättre kopplingar till tågen och Skåneexpresserna för dem som reser in till Tomelilla med övriga busslinjer.

− Vi vill underlätta för våra kunder att resa från den ena änden av Skåne till den andra. Tydligare tidtabeller och bättre kopplingar mellan olika linjer gör det enklare för kunden. Det gör förhoppningsvis att fler väljer att resa med Skånetrafiken, säger Camilla Bakken, trafikutvecklare på Skånetrafiken.

I Brösarp betyder samspelet mellan Skåneexpressen 3 och 4 att det avgår en tur norrut varje halvtimme. På helgen fördubblas antalet turer på båda linjerna.

Det betyder både tidigare turer på morgonen och senare turer på kvällen samt ett jämnare utbud under hela dagen.

Fakta:

Skånetrafiken byter tidtabell den 14 december. De nya resorna är sökbara på skanetrafiken.se och i Skånetrafikens app. Mellan januari och oktober i år gjordes 246 291 resor med Skåneexpressen 3 och 238 151 resor med Skåneexpressen 4. Det är en ökning med 3,2 respektive 6,2 procent jämfört med samma period förra året.


Bookmark and Share
 
 
Om Simrishamnsbladet
Om Copyright
Sidfot kolumn 3

[redigera innehåll från kontrollpanelen]

Sidfot kolumn 4

[redigera innehåll från kontrollpanelen]