Måndag, 27 maj, 2024 | Dagens namn är: Beda, Blenda |
 
 

Tranarpsolyckan i siffror

På presskonferensen idag klockan 13:00 i polishuset, Helsingborg, kom de officiella siffrorna för olyckan igår på E4:an, Tranarpsbron, som är belägen nordost om Helsingborg i höjd med Östra Ljungby.

Preliminärt var 71 fordon inblandade i den förmodligen största seriekrocken hittills i Sverige. I det norrgående körfältet var 43 fordon inblandade, varav 19 personbilar. I det södergående körfältet så var 28 fordon inblandade, varav 17 personbilar.

Av de skadade är sex stycken kvar på sjukhus. Dock ingen med livshotande skador. Samtidigt meddelades det att förundersökningar om något brott eventuellt har begåtts nyss påbörjats.

Ett fall gäller vållande till annans död på den norrgående körbanan samt ett annat om vållande till personskada på den södergående körbanan. Alla fordon som hittills undersökts har haft reglementsenliga däck för årstiden, även de lastbilar som hunnits med.

Den södergående körbanan öppnas någon gång under dagen i morgon, torsdagen den 17 januari. En provisorisk lösning upprättas med barriärer och sänkt hastighet inledningsvis. Det är fortfarande oklart när den norrgående körbanan kan öppnas.

Bookmark and Share
 
 
Om Simrishamnsbladet
Om Copyright
Sidfot kolumn 3

[redigera innehåll från kontrollpanelen]

Sidfot kolumn 4

[redigera innehåll från kontrollpanelen]