Tisdag, 16 juli, 2024 | Dagens namn är: Reinhold, Reine |
 
 

Skånetrafiken och Arriva tecknar Pågatågsavtal

Skånetrafiken beslöt tidigare i veckan om en förlängning av trafikavtalet med Arriva om Pågatågstrafiken. Avtalet, som är två-årigt, börjar gälla från och med december 2016.

– Pågatågen har utvecklats positivt under de senare åren och Arriva Tåg AB som trafikentreprenör har arbetat med tydliga förbättringar för att uppfylla de avtalade krav och åtaganden i uppdraget.

– Arriva har också en god operativ erfarenhet från trafiken och det sammantaget gör det lämpligt för oss att utlösa optionen i avtalet, säger Magnus Andersson, tågchef på Skånetrafiken.

– Pågatågen är en viktig pulsåder för skånska resenärer, säger Robert Schneider, driftschef Arriva.

– Fler och fler upptäcker fördelen med att ta tåget till och från jobbet. Därför känns det oerhört glädjande att få fortsatt förtroende att utveckla trafiken på banan under de närmaste åren, avslutar Robert Schneider.


skanetrafiken_310x178

Om Pågatågen:

Pågatågen är ett lokaltåg i Skåne som trafikerar bland annat Malmö, Lund, Landskrona, Helsingborg, Ystad, Ängelholm, Kristianstad, Simrishamn och Höör.

Trafiken drivs sedan 2009 av Arriva på uppdrag av Skånetrafiken. För närvarande finns det 65 Pågatåg i trafik i Skåne.

Om resandet i Skåne:

Varje dag reser cirka 250 000 personer med någon av Skånetrafikens 14 000 dagliga turer med buss och tåg.

Varje år görs fler än 152 miljoner resor med 111 Öresundståg, 67 Pågatåg, 3 Krösatåg, 600 regionbussar, 400 stadsbussar och 400 serviceresefordon.

Skånetrafiken är en förvaltning inom Region Skåne och ansvarar för kollektivtrafiken i Skåne. All trafik körs av företag som upphandlats i konkurrens.

Omsättningen är cirka 4,5 miljarder kronor årligen. Skånetrafiken på webben


Bookmark and Share
 
 
Om Simrishamnsbladet
Om Copyright
Sidfot kolumn 3

[redigera innehåll från kontrollpanelen]

Sidfot kolumn 4

[redigera innehåll från kontrollpanelen]