Måndag, 27 maj, 2024 | Dagens namn är: Beda, Blenda |
 
 

Skåne med på NY Times rankning över besöksmål

Sträck på er alla skåningar för New York Times har släppt sin årliga rankning över världens 52 intressantaste platser att besöka under 2016. Där rankas Skåne som nummer nio och det är framförallt maten som framhålls som ett tungt skäl att besöka länet.

– Det är väldigt positivt för bilden av att Sverige och Skåne är bra för turister. Det kan förhoppningsvis gynna besöksnäringen, säger Helena Lindahl, näringspolitisk talesperson för Centerpartiet.

Helena Lindahl, Riksdagsledamot

Helena Lindahl, Riksdagsledamot


I fjol slog sig Umeå (32:a) och norra polcirkeln (38:a) in på NY Times årliga lista. Så även i år finns alltså Sverige representerade på listan tack vare Skåne på plats nummer 9.

– För mig är det ett kvitto att de satsningar som vi gjorde på turism och matkultur haft effekt. Jag tror absolut att exempelvis satsningar som Matlandet Sverige och rättvis moms mellan restaurang och matbutik haft positiva effekter för företagen som jobbar med matupplevelser, säger Helena Lindahl.

– Att Sverige och i det här fallet Skåne omnämns på sådana här listor sprider givetvis en positiv bild av turistlandet. Man ska komma ihåg att turism är en stor exportnäring som dessutom har stor möjlighet att växa, så det är så klart väldigt positivt att Skåne är med på listan, avslutar Helena Lindahl.

Kristina Yngwe, centerpartistisk riksdagsledamot från Skåne, är glad för det egna länets placering på rankningen.

– Det sätter ju Skåne på kartan och framförallt är det roligt att man lyfter fram maten. Det ska vi vara stolta över, men Sverige borde även tillåta gårdsförsäljning av öl och vin så att den skånska dryckeskulturen kan blir ett skäl att besöka Sverige, säger Kristina Yngwe.

Håller fullständigt med Kristina Yngwe när det gäller gårdsförsäljning av öl och vin. Det är ju fullständigt idiotiskt att inte tillåta detta. Rent ut sagt löjligt och ett överförmynderi av den svenska staten.

Vi är nog många svenskar som går och bär på en kollektiv skamkänsla gentemot omvärlden i den här frågan.

Listan i sin helhet finns här: 52 Places to Go in 2016


Bookmark and Share
 
 
Om Simrishamnsbladet
Om Copyright
Sidfot kolumn 3

[redigera innehåll från kontrollpanelen]

Sidfot kolumn 4

[redigera innehåll från kontrollpanelen]