Måndag, 27 maj, 2024 | Dagens namn är: Beda, Blenda |
 
 

Samma huvudsponsor i Skånes Matfestival 2015

Sparbanken Syd är även i år huvudsponsor i Skånes Matfestival. Bidraget ger Livsmedelsakademin möjlighet att upprepa succén från förra året då 8 500 personer besökte matfestivalen i Brösarp.

Skånes Matfestival äger rum den 22-24 maj och arrangeras av Livsmedelsakademin/Smaka på Skåne och är det är en satsning med fokus på innovation, interaktivitet, mångfald och kunskap.

Det är både en levande mötesplats för branschen och en festival för alla matintresserade.

– Sparbanken Syd är Sveriges äldsta äkta sparbank och har verkat i södra Skåne i snart 200 år.

– Som sparbank brinner vi för en hållbar utveckling av regionen och ett initiativ kring lokalproducerad mat och dryck ligger helt i linje med våra värderingar.

– Därför är det självklart att vi stödjer Skånes Matfestival, säger Andreas Narsell, marknadschef på Sparbanken Syd.

Som självständig sparbank utan externa ägare med avkastningskrav kan banken via sin stiftelse återinvestera en del av sin vinst i projekt som utvecklar verksamhetsområdet.

Skånes matfestival hålls i Österlenska Brösarp för andra året i rad.

Skånes matfestival hålls i Österlenska Brösarp den 22-24 maj för andra året i rad.

Att banken för andra året i rad går in som huvudsponsor i Skånes Matfestival ser matfestivalchefen Charlotta Ranert som något mycket värdefullt. Charlotta säger:

– Att Sparbanken Syd väljer att stötta festivalen i år igen ser vi som ytterligare ett bevis på att vi lyckades göra det omöjliga möjligt förra året.

– På bara fyra månader skapade vi en festival som engagerade 100 deltagande företag som representerar hela livsmedelskedjan.

Hon ser fram emot att överträffa succén i år med såväl stora som mindre aktörer och hoppas välkomna drygt 10 000 besökare till festivalen i maj.

Här kan du läsa mer om Skånes Matfestival: Skånes Matfestival.se och även på festivalens Facebooksida.

Om Livsmedelsakademin:

Inom Livsmedelsakademin arbetar livsmedels-, måltids- och förpackningsnäringarna, handeln, universitet och högskolor, myndigheter och lantbrukets organisationer sida vid sida för att utveckla livsmedelsnäringen.

Livsmedelsakademin bidrar till skapandet av mötesplatser, nätverk och projekt som underlättar dialog och förnyelse och höjer innovations- och konkurrenskraften i hela livsmedelsbranschen.

Verksamheten är organiserad i det övergripande området Samverkan & Framtid och de fem verksamhetsområdena Innovation & Entreprenörskap, Jobb & Karriär, Måltidsglädje, Smaka på Skåne och Livsmedelsförpackningar.
Läs mer på Livsmedelsakademin.se.

Om Sparbanken Syd:

Sparbanken Syd är landets äldsta sparbank och grundades 1827. Affärsvolymen är idag 25 miljarder, antalet medarbetare är 160 medarbetare vid sex kontor i södra Skåne.
Läs mer på Sparbanken Syd.se.

Om Smaka på Skåne:

Det är en satsning på att göra Skåne till en kulinarisk frontregion genom utveckling av småskalig matproduktion och kulinarisk turism.
Läs mer på Smaka på Skåne.se.


Bookmark and Share
 
 
Om Simrishamnsbladet
Om Copyright
Sidfot kolumn 3

[redigera innehåll från kontrollpanelen]

Sidfot kolumn 4

[redigera innehåll från kontrollpanelen]