Tisdag, 16 juli, 2024 | Dagens namn är: Reinhold, Reine |
 
 

Rånförsök i Billinge

Ligger inte Billinge i Eslövs kommun? Jodå, helt rätt. Men jag kan ändå inte låta bli att ta upp den här sorgliga historien. Den kunde nuförtiden hänt var som helst visar det sig.

I går kväll vid halv-åtta tiden fick polisen ett larm om ett rånöverfall i lilla Billinge.

Orten har drygt 400 invånare och är väl mest känt för Fricks Spettkaksbageri som har funnits där sedan 1918. Drivs nu i tredje generationen.

I den här lilla trivsamma byn var en kvinna ute och promenerade under fredagseftermiddagen. Hon stötte på två killar som frågade efter cigaretter och då hon sa att hon inte hade några så blev hon nerknuffad på marken.

När hon låg där sökte killarna igenom hennes fickor i jakt på en mobiltelefon och även pengar förmodligen. Men de fick tji och försvann utan att få med sig något.

Den stackars kvinnan tog sig hem till sin bostad, rejält chockad, och kunde först flera timmar senare kontakta polisen.

Det här är ju sådant som man går och inbillar sig näst intill enbart händer i städerna. Ideligen kan man läsa om personrån och personrånförsök i städerna och man tror att småbyarna är befriade från sådant. Men icke.

I byn jag bor i finns det mer än dubbelt så många invånare än i Billinge. Har bott där i sju år snart och ännu inte hört eller läst om något liknande här.

Men i dagens samhälle, oavsett var du bor, så verkar det mer och mer som att det handlar om att inte vara på fel ställe vid fel tidpunkt. Ett fullständigt lotteri över vem som ska drabbas och vem ska inte.

Bookmark and Share
 
 
Om Simrishamnsbladet
Om Copyright
Sidfot kolumn 3

[redigera innehåll från kontrollpanelen]

Sidfot kolumn 4

[redigera innehåll från kontrollpanelen]