Fredag, 14 juni, 2024 | Dagens namn är: Håkan, Hakon |
 
 

Ny matmarknad i Folkets Park

Stadsbruk, Nordic street food, Kryddor från Rosengård, Ecofungi och Surtanten. Det är bara några av försäljarna på ”Stadens skafferi”, som är en ny matmarknad med fokus på producenter verksamma i och omkring Malmö.

Om du ska en sväng inom Malmö imorgon, lördag, så kanske det här är något för dig. Det är premiär för den här matmarknaden och den är ett samarrangemang.

Portarna slås upp lördag 11 oktober mellan kl. 10:00 – 15:00 i Malmö Folkets Park. Stadens skafferi arrangeras av Folkets Park och Stadsbruk.

Stadsbruk är ett projekt som drivs av Xenofilia i samarbete med SLU Alnarp och Malmö stad, med syfte att odla mat på outnyttjade ytor i staden.

Stadens skafferi är ett sätt att visa på alla de möjligheter det finns med stadsodling.

– Vi vill att man får upp ögonen för alla de möjligheter som finns i staden. Det finns massor av ytor där det går att odla både det ena och det andra, säger Lena Friblick, vd på Xenofilia.

Hon fortsätter:

– På Stadens skafferi har vi samlat en del av alla de producenter som finns i och omkring Malmö och allt från skånsk chili, yoghurtbollar och karameller kommer att finnas till salu.

Mårthen Gunnarsson, enhetschef Folkets Park, ser framemot marknaden:

– Folkets Park har länge velat arrangera en matmarknad, men vi har inte haft rätt ingångar för att åstadkomma det. Genom Xenofilia får vi det och vi är mycket nöjda med resultatet.

– Stadens skafferi är ytterligare ett steg mot att göra Folkets Park till en åretrunt-park med aktiviteter hela året, avslutar Mårthen Gunnarsson.

Följande producenter finns representerade på Stadens Skafferi:

Stadsbruk, Odla i Stan, Kryddor från Rosengård, Ecofungi, Skånsk chili, Ronnebygatans Ekolivs, Surtanten, Nablus Mejeri, Sodalicious, Sybille’s Bakery, Sveas Karamellkokeri, Tehuset Shiva, Tapori Tiffins, Nordic Street Food, Green Queen, Wheely´s cykelcafé, South Plains Brewing Company, Oda Okonstlat, Värpinge Grön Gårdsbutik och Anitas dekorationer.

Bookmark and Share
 
 
Om Simrishamnsbladet
Om Copyright
Sidfot kolumn 3

[redigera innehåll från kontrollpanelen]

Sidfot kolumn 4

[redigera innehåll från kontrollpanelen]