Tisdag, 16 juli, 2024 | Dagens namn är: Reinhold, Reine |
 
 

Malmborgs ger Individuell Människohjälp mera

Under 2015 kommer Malmborgsbutikerna i Malmö och Lund att ge sina kunder möjlighet att skänka sin pant till IM, Individuell Människohjälp. Kampanjen, som drivs av Eminent Communications, är en utveckling av samarbetet som startade med fair trade-producerade tygkassar.

– Malmborgs är en stark kund hos oss och vi har ett långt engagemang i IMs verksamhet. Det här är den perfekta kombinationen för oss, säger Oskar Lärn, vd och projektledare på Eminent.

För IM kan samarbetet innebära en intäkt på över 100 000 kronor, som går till biståndsorganisationens olika projekt i världen. För varje 50 000 kronor som kunderna skänker, kommer Malmborgs att skänka ytterligare 10 000 kronor.

malmborgs_ger_im_mera_200x185

– Vi räknar med att kunderna donerar mellan 20 000 och 30 000 kronor per butik. Vi vill gärna utmana dem att skänka mer, för då kan Malmborgs ge ännu mera, säger Oskar Lärn.

Kampanjen som heter just ”Malmborgs ger mera” är en hjärtesak för Ola Holerup, butikschef för Malmborgs på Clemenstorget i Lund.

– Det känns rätt i hjärtat. Jag brukar säga att det är kunderna och de anställda som är de riktiga hjältarna. Hade vi inte haft trogna kunder och engagerad personal hade vi inte skapat ett resultat som ger oss möjlighet att hjälpa andra. Och har man den möjligheten ska man ta den, säger han.

IM är en svensk biståndsorganisation, med huvudkontor i Lund, som bekämpar och synliggör fattigdom och utanförskap. Organisationen grundades 1938 och verkar i dag i elva länder, inklusive Sverige. IMs logotyp kommer att synas i de sex butikerna under hela året och i Malmborgs marknadsföring under första kvartalet 2015.

– Vi är naturligtvis väldigt glada för samarbetet. Både för pengarna det kommer att inbringa till verksamheten och för att fler får reda på att IM finns och vad vi gör, säger insamlingschef Monica Deger.

Att det blev just IM förklarar Ola Holerup med att organisationen känns trygg:

– Vi vet att pengarna kommer dit de ska och att de går till viktiga ändamål. Dessutom finns det en lokal förankring som gör att samarbetet känns naturligt, säger han.

Kampanjen drar igång i slutet av januari, och då kommer det även att finnas mer information på germera.se, en kampanjsajt som Eminent bygger för Malmborgs och IMs räkning.

Är du nyfiken på fair trade-kassarna som nämns inledningsvis? Läs mer här.
http://manniskohjalp.se/nyheter/2014/01/ica-malmborgs-saljer-fair-trade-kassar

Bookmark and Share
 
 
Om Simrishamnsbladet
Om Copyright
Sidfot kolumn 3

[redigera innehåll från kontrollpanelen]

Sidfot kolumn 4

[redigera innehåll från kontrollpanelen]