Tisdag, 16 juli, 2024 | Dagens namn är: Reinhold, Reine |
 
 

Föreläsning om projekt för unga naturfilmare

Är du under 29 år? Gillar du naturfilmer? Gillar du framförallt att få göra egna naturfilmer? Då ska du definitivt fortsätta läsa.

Nu får skåningar under 29 år chansen att göra naturfilm med proffsfilmare som mentorer. På onsdag den 25 mars berättar Stefan Quinth, ordförande Naturfilmarna, om projektet Unga naturfilmare på Stadsbiblioteket i Helsingborg.

Projektet Unga naturfilmare går ut på att ungdomar över hela Sverige får möjlighet att lära sig använda filmen som verktyg för att berätta och påverka i natur- och miljöfrågor.

Unga med intresse för natur och miljö välkomnas till en inspirerande föreläsning om projektet av Stefan Quinth, ordförande Naturfilmarna.

– Att jobba med naturen är att jobba i ett äventyr varje dag. Det är det roligaste jobbet i världen, säger Stefan Quinth.

Stefan Quinth har filmat i hela sitt liv. Han sålde sin första film till tv när han var 17år och har skrivit böcker om natur och kultur.

Under åren har han sålt dokumentärfilmer till tv-kanaler i Europa, Nordamerika, Asien och Afrika. Föreläsaren ser på naturen i vid bemärkelse. I hans ögon handlar naturfilm även om kultur och miljöfrågor.

De unga filmare som medverkar i projektet får tillgång till den senaste utrustningen vad gäller kameror och datorer. Föreningen Naturfilmarna förser projektet med mentorer.

Naturfilmarna genomför projektet tillsammans med Studiefrämjandet och Allmänna Arvsfonden. Tanken med projektet är att bygga ett miljö- och naturintresse hos ungdomar i Sverige.

Samarbete med Allmänna Arvsfonden innebär att filmare får betalt för mentorskapet, vilket ger en bättre kontinuitet i projektet.

Arrangör är Helsingborgs stad i samarbete med Studiefrämjandet och arrangemanget är en del i föreläsningsserien Café Planet.

Hela projektet erbjuds kostnadsfritt för deltagarna.

Vad: Föreläsning, Projektet Unga naturfilmare

När: Onsdagen den 25 mars kl 18:00. Fri entre.

Var: Stadsbiblioteket i Hörsalen, Helsingborg


Bookmark and Share
 
 
Om Simrishamnsbladet
Om Copyright
Sidfot kolumn 3

[redigera innehåll från kontrollpanelen]

Sidfot kolumn 4

[redigera innehåll från kontrollpanelen]