Måndag, 15 april, 2024 | Dagens namn är: Olivia, Oliver |
 
 

Dataspelsakuten har öppnat för datorspelsmissbrukare

Dataspelsakuten ser behovet i Skåne när det gäller datorspelmissbruk och har nu öppnat en ny lokal i Skåne. Akuten är aktiv med terapi, föreläsningar samt utbildningar för samtliga kommuner i Skåne kring frågor relaterade till datorspelmissbruk.

Som ansvarig för region Skåne har Patrik Smetana utsetts. Han är utbildad socionom från Lunds Universitet med en systemvetarexamen.

Patrik arbetade drygt 10 år inom IT-området, innan han beslutade sig för att läsa till socionom med specialisering på missbruk.

Intresset för datorrelaterade problem uppstod under tonåren, då Patrik själv spelade överdrivet mycket.

Han spelar fortfarande och tror att de flesta kan få ett balanserat förhållningssätt till datorn med hjälp av rätt verktyg.

Under senare år har Patrik intresserat sig för forskning i ämnet och arbetar idag med en vetenskaplig artikel om spelberoende.

Han har tidigare arbetat inom missbruksvården och med långtidsarbetslösa.

Om Dataspelsakuten:

Internetakuten & dataspelsakuten är ett behandlingshem som behandlar Internet, dataspel & mobilmissbruk. Datorspel, Internet och mobilmissbruk kan övervinnas genom erfarenhetsmässiga terapier.

Dataspelsakutens utbud av aktiviteter stärker det sociala förtroendet och hjälper spelaren att se hur deras missbruk var ett försök att undkomma personliga problem och underliggande mentala hälsotillstånd.

Dataspelskuten – Internetakuten ger dig nödvändiga sociala och kommunikativa färdigheter för att kunna läka och komma tillbaks till verkligheten.

Mer information hittar du här.Bookmark and Share
 
 
Om Simrishamnsbladet
Om Copyright
Sidfot kolumn 3

[redigera innehåll från kontrollpanelen]

Sidfot kolumn 4

[redigera innehåll från kontrollpanelen]