Fredag, 14 juni, 2024 | Dagens namn är: Håkan, Hakon |
 
 

Världens minsta turistbyrå?

Är den obemannade lilla turistbyrån i Skillinge minst i världen?

Vet ej – men det är ett fräckt initiativ och om inte annat så måste den vara en av de minsta i alla fall.

Det är bara att öppna lådorna och ta till sig av turistinformationen som finns där.


Många nickar förnöjsamt och ler.

Idén är lika genial som den är enkel. Kom med båt, kom med bil eller kom till fots eller på annat sätt. Förr eller senare passerar du turistbyrån nere i hamnen. Eller så hamnar du precis intill den, som de här tyska seglarna gjorde. Perfekt om man tänker stanna ett tag.

Varsågod, det är bara till att öppna och spana in sevärdheterna.|Foto: Stefan Persson

Om du öppnar lådorna.

Som du ser på bilden så finns det guidehäften på både engelska och tyska. Men nog är det riktiga Österlen mer än ”Ein grünes paradies”? Hela Österlen omges ju i öster av det havsblåa paradiset.

En av portarna till Österlen har också kommit med på ett hörn och det är ju trevligt för dem. Alla vackra ställen har ju sina egna portar att passera för att komma in. Så är det även på väg 19 i gränstrakterna på Österlen. Men alla turister är välkomna, alla andra med såklart, oavsett var de kommer ifrån.

Men Guideförfattarna har missat ”Ein Meer-blaue Paradies”.|Foto: Stefan Persson

Är du trött i benen? Ta bussen.

Det finns även tidtabell för regionbussarna för den som så vill. Det är bara att välja utflyktsmål. Shopping i Simrishamn kanske eller sightseeing i pittoreska Brantevik eller varför inte besöka ”Österlens Hjärta” – Borrby. Eller så lägger du ner tidtabellen och stannar i sköna Skillinge.

Passa på och använd regionbussen om du ändå är här.|Foto: Stefan Persson

Om du väljer att stanna.

Det är bara till att rota runt i lådorna så hittar du säkert något intressant att välja bland. Antingen du väljer att stanna i Skillinge eller tar bussen.

Skriv gärna en hälsning till båtfolket.|Foto: Stefan Persson

Skriv gärna en hälsning till båtfolket.|Foto: Stefan Persson

Eller så kan du inte motstå doften av nystekt fisk från Hamnkrogen ett tiotal meter bort. Eller så väljer du att bara sitta och njuta av lugnet och coolar ner dig från det stressade storstadsliv du kanske lever resten av året.

Som synes många eller. Men det bevisar enbart att det finns alternativ till sysselsättning här borta på det vackra Österlen.


Bookmark and Share
 
 
Om Simrishamnsbladet
Om Copyright
Sidfot kolumn 3

[redigera innehåll från kontrollpanelen]

Sidfot kolumn 4

[redigera innehåll från kontrollpanelen]