Måndag, 27 maj, 2024 | Dagens namn är: Beda, Blenda |
 
 

Österlenbanans räls rustas upp

Det kommer att bli intensiva banarbetsveckor på Österlenbanan under vecka 40 och 42. Tågen ersätts då med en direktbuss mellan Ystad – Simrishamn i båda riktningarna och en som kör via mellanstationerna.

Under nästa vecka ska 3000 sliprar bytas ut på Österlenbanan mellan Ystad och Simrishamn. En arbetsstyrka på 60 personer och en rad spårgående arbetsfordon jobbar måndag till fredag mellan ungefär klockan 9 och 15.

Även under vecka 42 arbetas det på Österlenbanan, också då med tågstopp.

– För att störa tågtrafiken så lite som möjligt samlar vi ihop allt som behöver göras till banarbetsveckor. Det är normalt underhållsarbete eftersom räls och sliprar håller bara ett visst antal år.

– Förutom att byta sliprar gör vi underhållsarbete på sex järnvägsövergångar och en del andra mindre jobb. När vi är klara kan vi ta bort en hastighetsnersättning och förhoppningsvis får vi färre akuta fel framöver, säger Trafikverkets projektledare Ebbe Hansson.

Det är på sträckan mellan Köpingebro och Tomelilla som 3000 uttjänta sliprar ska bytas i nästa vecka. Samtidigt görs tre järnvägsövergångar vid. Vecka 42 görs arbetet med resterande tre järnvägsövergångar.

– Det här innebär att Pågatågen åter kommer att kunna köra i full hastighet vilket givetvis förbättrar punktligheten, säger Magnus Andersson, Skånetrafikens tågchef.

– Vi är väldigt glada över Trafikverkets planering, att med stor bemanning få jobbet gjort så snabbt som möjligt.

– Det innebär att våra kunder påverkas under kort tid och att de får punktligare tåg så fort som möjligt, avslutar Magnus Andersson.

Under de tider sträckan Ystad-Simrishamn är avstängd får resenärerna åka buss i stället. En buss går direkt Ystad-Simrishamn i båda riktningarna och en buss kör via mellanstationerna.

Information finns i Skånetrafikens Reseplanerare och på Skånetrafikens hemsida.

Bookmark and Share
 
 
Om Simrishamnsbladet
Om Copyright
Sidfot kolumn 3

[redigera innehåll från kontrollpanelen]

Sidfot kolumn 4

[redigera innehåll från kontrollpanelen]