Tisdag, 5 mars, 2024 | Dagens namn är: Tora, Tove |
 
 

Nordic Sea Winery får arkitekturpris i Simrishamn

Oenoforos Nordic Sea Winery fick fredagen den 10 oktober Simrishamns Kommuns Arkitekturpris. Priset uppmärksammar byggnadskonsten, både bevarande och förnyelse, och trädgårdskonsten i kommunen.

På Nordic Sea Winery förädlas, lagras och buteljeras viner från hela världen. Däribland några av Sveriges mest kända varumärken som Mauro, Il Conte, Raccolto, Due Pasi och Zumbali.

Showroom på Nordic Sea Winery tilldelas priset för sin spännande byggnad där karaktären visar ett intressant geometriskt formspråk.

Med kontrasterande material, samt olika volymer och linjespel ger det ett estetiskt tilltalande helhetsintryck.

En del av Nordic Sea Winery i Simrishamn.|

En del av Nordic Sea Winery i Simrishamn.|

Arkitekterna bakom showroom på Nordic Sea Winery är Hans Trägårdh Arkitekter och Per Söderberg Arkitektkontor i nära samarbete med Oenoforos Nordic Sea Winerys grundare och ägare Takis Soldatos.

– Arkitekturen på Nordic Sea Winery är skandinavisk och avskalad, men ändå med en varm och glamorös känsla.

– De värdeord som har legat till grund för designen och arkitekturen och som vi har hållit oss till genom hela projektet är organisk, välgjord, hållbar, innovativ, varm och unik, berättar Per Söderberg.

Showroom på Nordic Sea Winery har en rund form inspirerad från de ekfat som vin ofta lagras i och runt om växer den nyplanterade vingården med 25 olika druvsorter.

En rolig detalj är att kommunen på initiativ från Nordic Sea Winery har låtit byta namn på gatan från tidigare Fabriksgatan till Vingatan.

Nordic Sea Winery ligger i framkant vad gäller produktutveckling och flera av höstens högintressanta nyheter på Systembolaget produceras här, däribland ekologiska vinerna Brochet Facile och Manifesto.

Bookmark and Share
 
 
Om Simrishamnsbladet
Om Copyright
Sidfot kolumn 3

[redigera innehåll från kontrollpanelen]

Sidfot kolumn 4

[redigera innehåll från kontrollpanelen]