Tisdag, 16 juli, 2024 | Dagens namn är: Reinhold, Reine |
 
 

Migrationsverket planerar nytt servicekontor i Simrishamn

Enligt platschefen för asylboendet i Simrishamn så är det mycket köbildning och folk som inte hinner fråga allt det som de skulle behöva.

Enligt uppgift så är det på grund av det ökande antalet asylsökande i Simrishamns kommun som nu Migrationsverket planerar att öppna ett servicekontor i Simrishamn.

Redan efter jul kan verkets anställda vara på plats och Lulu Mårtensson som är platschef på asylboendet i Simrishamn är mycket positiv och säger så här till P4 Kristianstad:

– Vi har Migrationsverket hos oss två gånger i veckan och då är det rätt mycket köbildning och folk som inte hinner med allt de ska fråga om. Visst är det betungande vissa dagar men för våra asylsökande så hade det varit fantastiskt mycket lättare.

Varje dag får hon frågor som Migrationsverket skulle kunnat svara på. Så med ett Simrishamnskontor skulle även asylsökande i Tomelilla och Ystad få kortare resväg.

För alla inblandade skulle det säkerligen underlätta med ett lokalkontor inne i Simrishamn. Så också för politikernas del. Till P4 Kristianstad sa Karl-Erik Olsson (s), kommunalråd i Simrishamn så här:

– Vi har ju närheten att ta kontakt med dem direkt. Vi behöver inte boka tider på samma sätt som vi gör i dag. Det gör att vi kanske kan påskynda processen när någonting händer.

Ska bli intressant och se var kontoret kommer att placeras. Kanske det finns plats på sjukhusområdet för ett servicekontor åt Migrationsverket?

Hade nog varit en kanonlösning för de flesta som är inblandade i denna fråga.

Bookmark and Share
 
 
Om Simrishamnsbladet
Om Copyright
Sidfot kolumn 3

[redigera innehåll från kontrollpanelen]

Sidfot kolumn 4

[redigera innehåll från kontrollpanelen]