Tisdag, 16 juli, 2024 | Dagens namn är: Reinhold, Reine |
 
 

Hederspris till Oenoforos Nordic Sea Winery

I samarbete med Sveriges ledande vinjournalister summerar Allt om Vin vinåret 2014 och utser Årets Vin(n)are i olika klasser.

Oenoforos Nordic Sea Winery tilldelas ett ärofyllt hederspris för att på ett ”innovativt, kreativt och pedagogiskt sätt ha skapat ett besöksmål av världsklass i Sveriges Toscana.”

Under prisutdelningen uppmanade den ledande vinjournalisten Bengt-Göran Kronstam till ett besök av Nordic Sea Winery. Han sa:

– Har ni inte varit i Simrishamn ska ni definitivt se till att komma ner och titta på det. Äntligen har vin-Sverige fått ett riktigt besöksmål som har gjort sådan succé i Skåne att man redan planerar en utvidgning.

Be QuietInte för att vara petig, men för mig och en del andra är det att åka upp.

Takis Soldatos, VD och grundare av Oenoforosgruppen med Nordic Sea Winery var själv på plats och tog emot hederspriset.

– Genom att flytta slutproduktionen av vin från olika platser i världen till Sverige, skapas större möjlighet att kontrollera kvaliteten genom hela produktionskedjan. Allt från val av druva till slutprodukt. Dessutom skapas stora miljövinster samt lokala arbetstillfällen, berättar Takis Soldatos.

Några utvalda viner.

Några utvalda viner.

Sommaren 2014 öppnade Nordic Sea Winery upp för allmänheten. Ännu ett unikt besöksmål i Simrishamns kommun skapades.

Besökarna kan följa vinproduktionen på nära håll och lära sig allt från hur druvorna skördas till det att vinerna buteljeras.

Guidade turer går genom vineriet och produktionen, vinodlingar och ekfatskällare och avslutas med vinprovning.

Nordic Sea Winery öppnade också en vinbar och restaurang, där man kan njuta av vin och mat.

Har sedan öppningen haft cirka 6000 besökare.

Fakta Nordic Sea Winery:

• 2008 startade Oenoforosgruppen Nordic Sea Winery i Simrishamn. Vineriet är en av norra Europas mest moderna vinanläggningar.

• Nordic Sea Winery etablerades under åren 2008 – 2010.

• Druvorna till vinet plockas runt om i världen och jäser på satellitvinerier för att sedan skeppas till Nordic Sea Winery.

• På Nordic Sea Winery förädlas, lagras och buteljeras viner från hela världen, däribland några av Sveriges mest kända varumärken som Mauro, Il Conte, Raccolto, Due Pasi och Zumbali.

 

Fakta Oenoforosgruppen:

Består av Oenoforos, som utvecklar egna varumärken, importören Carovin, Senses Wineclub samt Nordic Sea Winery. Ägare och koncernchef är Takis Soldatos.

Oenoforos AB

Oenoforos är Sveriges mest dynamiska och innovativa företag inom vinbranschen. Vårt motto lyder ”väl valda viner” – vi har alltid prisvärdheten som ledstjärna i vårt arbete med kvalitetsvin till bästa pris.

Vi importerar, marknadsför och distribuerar förstklassiga viner och har ett stort och brett urval av pris- och kvalitetsmässigt fina viner från hela världen.

Carovin AB

Carovin är en vin- och spritimportör av högkvalitativa produkter i mellan- och högprissegmentet. Vi importerar vin från de flesta vinproducerande länderna i världen och väljer ut de bästa producenterna från varje vinregion.

I vår portfölj hittar man spännande och unika produkter som är valda med omsorg. Vi levererar till Systembolaget och de bästa restaurangerna i Sverige. Carovin är verksamt på marknaden sedan 1995 och har etablerat sig som en kvalitetsleverantör.

Senses Wineclub

En vinklubb för vin- och matintresserade med över 60 000 medlemmar. Senses Wineclub genomför provningar och även mässor runt om i Sverige.

 

Bookmark and Share
 
 
Om Simrishamnsbladet
Om Copyright
Sidfot kolumn 3

[redigera innehåll från kontrollpanelen]

Sidfot kolumn 4

[redigera innehåll från kontrollpanelen]