Tisdag, 16 juli, 2024 | Dagens namn är: Reinhold, Reine |
 
 

Biblioteken i Sydöstra Skåne samarbetar

Biblioteken i sydöstra Skåne ingår fr.o.m. 1 januari 2015 i ett gemensamt bibliotekssystem. Det är biblioteken i Simrishamn, Sjöbo, Skurup, Tomelilla och Ystad som slår samman sina bibliotekssystem under hösten 2014 till glädje för låntagarna.

I ett pressmeddelande kan man läsa att den 1 januari 2015 får dessa fem bibliotek ett gemensamt datasystem för utlån, omlån, bokreservationer mm.

bibliotek_sosk_633x363

Bakgrund

2010 var Simrishamn och Tomelilla först ut i Skåne med att gå samman i ett gemensamt bibliotekssystem. Effekterna av detta har varit positiva för låntagarna som fått ett större utbud
av böcker att botanisera bland. Biblioteken har också sett att böcker som tidigare inte varit utlånade så ofta nu har börjat bli utlånade mer.

Bättre service

Ett gemensamt biblioteksdatasystem öppnar möjligheter att ge låntagarna bättre service och bokbeståndet blir betydligt större när biblioteksdatasystemen slås ihop.

Den nya större katalogen innebär att du som låntagare får ett ännu bredare utbud av litteratur och kan låna böcker från alla bibliotek i Skåne Sydost.

Reservationsavgifter är borttagna och du kan beställa, låna och lämna böcker på det bibliotek som passar dig bäst när du rör dig över kommungränserna.

Som låntagare kan du låna en bok till exempel i Skurup och lämna tillbaka den i Simrishamn. Är du bosatt i Brösarp kan du låna en bok som enbart finns i Svarte och så vidare.

Medgivande krävs

Framöver behandlas personuppgifterna i låntagarregistret gemensamt av de fem kommunbiblioteken.

Ditt lånekort byts ut under hösten. Enligt personuppgiftslagen (PuL1998:204) ska låntagarna informeras och ge sitt medgivande till detta.

I samband med att vi slår samman bibliotekssystemen under hösten så är biblioteken stängda under vissa dagar.

Om du planerar att gå till ditt lokala bilbliotek den närmsta tiden så kolla öppettiderna först.

Bookmark and Share
 
 
Om Simrishamnsbladet
Om Copyright
Sidfot kolumn 3

[redigera innehåll från kontrollpanelen]

Sidfot kolumn 4

[redigera innehåll från kontrollpanelen]