Fredag, 14 juni, 2024 | Dagens namn är: Håkan, Hakon |
 
 

Stabil seger för Tre Kronor

Sverige spelade bra hockey i tjugofem minuter mot Tjeckien i sin OS premiär. Gick upp i en 4 – 0 ledning, somnade in, och lät tjeckerna komma in i matchen.

Men till slut blev det ändå en ganska säker seger och King Henry längst bak fick briljera med ett par bra räddningar i sista perioden. Skönt för Lundqvist att få tag på lite puckar.

Tjeckernas andra mål förstår jag mig inte på. Det är tydligen olika regler i olika ligor och även internationellt. Helt vansinnigt tycker jag. Är det offside i målgården så är det.

Om man inte blir ditknuffad av motståndarna så ska det absolut vara offside i målgården, likt den situationen som var igår. Killen står där ju långt innan pucken befinner sig där.

Förstår inte resonemanget att Kronvall också befann sig inom det målade området. Men det idiotiska i det hela är att det är olika regler. Inom samma sport. I en i grunden så här enkel fråga.

Två viktiga spelare för Tre Kronor: Henrik Lundqvist och Erik Karlsson

Två viktiga spelare för Tre Kronor i detta OS: Henrik Lundqvist och Erik Karlsson

Världens ”bästa Karlsson” fick inleda och avsluta det svenska målskyttet. Det är en rejäl bössa grabben har skaffat sig. Men jag undrar hur det offensiva backparet Karlsson och Ekman-Larsson ska klara defensiven mot lite bättre motstånd än det igår.

I ärlighetens namn ska sägas att blekare tjecker än de vi såg de första tjugofem minuterna igår var det länge sedan man såg i så här stora sammanhang. De var inte riktigt där.

I kommande eventuella möten med kanadensare, ryssar, finnar och jänkare måste det bli tuffare och resolutare i egen zon. Saknar fortfarande en ”polis” i de bakre regionerna.

För mig skulle Viktor Hedman vara given i den här OS truppen. Mårts motiverade Tallinders uttagning med att han gjorde ett bra VM??? Var världens bästa spelare tillgängliga då? Jaså? Allihop? Tydligen tyckte Per Mårts detta.

Men gruppen ska Tre Kronor vinna nu, för inte ska väl Schweiz och Lettand vara några hinder för detta svenska lag. Väl? Vis av vissa tidigare OS så är det nog bäst att hålla tyst.

Målskyttar:

0 – 1, Erik Karlsson
0 – 2, Patrik Berglund
0 – 3, Henrik Zetterberg
0 – 4, Erik Karlsson
1 – 4, Marek Zidlicky
2 – 4, Jaromir Jagr

Bookmark and Share
 
 
Om Simrishamnsbladet
Om Copyright
Sidfot kolumn 3

[redigera innehåll från kontrollpanelen]

Sidfot kolumn 4

[redigera innehåll från kontrollpanelen]