Fredag, 14 juni, 2024 | Dagens namn är: Håkan, Hakon |
 
 

OS i Sochi har tjuvstartat idag

Som ni kan läsa på vår OS-sida så har slopestylekvalet startat idag. Med en och en halv svensk framgång.

Läs mer om slopestyle-kvalet här .

En annan sak som har aktualiserats är IOK:s mossiga gamla regler.

Damkronornas målvakt Valentina Wallner (MODO) skulle hedra Stefan Liv, men stoppas nu av IOK. Stefan avled tragiskt i en flygolycka i Ryssland för två och ett halvt år sedan.

Valentina Wallner kom till OS i Sotji med en nysprejad hjälm för att hedra den avlidne f.d. HV-71 målvakten som hon hade som förebild och idol. Nu stoppas hon från att använda hjälmen som den ser ut.

Valentina Wallner - Modo | Håkan Nordström

Valentina Wallner – Modo | Håkan Nordström

IOK:s regler säger nämligen att man får inte ha porträtt eller OS-ringarna avbildade på sin utrustning. Inga avbildade OS-ringar köper jag, men porträtt på andra idrottsmän? – speciellt avlidna.

Nä, kom igen nu. Jag blir så jäkla trött på de här pamparna som sitter och äter och dricker gott, men tyvärr enbart verkar vara kapabla till just detta. Någon större tanke -känsloverksamhet tycks de inte besitta.

– Man får inte ha porträtt på masken och man får heller inte ha OS-ringarna ditmålade. Det är trist, jag skulle verkligen vilja hylla Stefan och jag tycker det är ett lite löjligt beslut, säger hon till Allehanda.se.

Wallner får använda hjälmen under OS-turneringen men måste då tejpa över porträttet på Stefan Liv.

Kom igen Valentina! ”Spika igen” varenda spelminut du får och visa ”gubbarna” på gräddhyllan. Då får vi kanske uppleva ett nytt sensations-OS med Damkronorna.

En upprepning av Turin OS 2006 vore inte helt fel. Då blev det silver.

Bookmark and Share
 
 
Om Simrishamnsbladet
Om Copyright
Sidfot kolumn 3

[redigera innehåll från kontrollpanelen]

Sidfot kolumn 4

[redigera innehåll från kontrollpanelen]