Tisdag, 16 juli, 2024 | Dagens namn är: Reinhold, Reine |
 
 

Nytt silver för Kalla – före alla norskorna

Det blev ett nytt silver för Charlotte Kalla. Hon vann över alla norskorna, men kunde inte stå emot polskan Justyna Kowalzcyk. Kalla var arton sekunder efter polskan på 10 km klassiskt.

Själv trodde hon inte att den fart hon höll skulle räcka till en ny medalj. Det kändes tungt trots att hon hade bra skidor, sa hon tll Viasat efter loppet.

Det spelar ingen roll – det var tydligen ännu tyngre för alla övriga – utom just Kowalzcyk. Marit Björgen var femton sekunder efter Charlotte och slutade på en femteplats. Hon tog helt slut precis som många andra.

En trött Charlotte Kalla bärgar sitt andra silver i OS

En trött Charlotte Kalla bärgar sitt andra silver, men etta i mål här

Det blev ändå en norsk medalj genom Therese Johaug som bärgade bronset med två sekunder till godo på finskan Aino-Kaisa Saarinen. Emma Wikén slutade på en tolfteplats och var jättenöjd med det.

Mathilde Amivi Petitjean från Togo skär mållinjen

Mathilde Amivi Petitjean från Togo skär mållinjen

Det är coolt att se hur många olika nationaliteter som är med just när det gäller OS. Även renodlade ”sommarnationer” är med och kör, trots avsaknaden av snö.

Här var en tjej från afrikanska landet Togo som kämpade sig runt den oerhört tuffa och krävande banan i Sochi. Hur det gick för henne? Hon blev inte sist. Absolut inte.

Hon blev 68:de av 75 startande och hade bl.a. en ungerska, en serbiska och en tjej från Makedonien efter sig och det tycker jag är bra jobbat med tanke på förutsättningarna.

Men vi svenskar väntar fortfarande på det första guldet. Skulle så väl unna Charlotte Kalla att vara den förste. Varför inte på sprintstafetten.

Klassiskt 10 km Damer:

1. Justyna Kowalzcyk POL 28:17.8
2. Charlotte Kalla SWE +18.4
3. Therese Johaug NOR +28.3
4. Aino-Kaisa Saarinen FIN +30.3
5. Marit Björgen NOR +33.4
6. Stefanie Böhler GER +46.5

Övriga svenskor:

12. Emma Wikén SWE +1:21.1
16. Sara Lindborg SWE +1:38.4
20. Anna Haag SWE +1:46.7
Bookmark and Share
 
 
Om Simrishamnsbladet
Om Copyright
Sidfot kolumn 3

[redigera innehåll från kontrollpanelen]

Sidfot kolumn 4

[redigera innehåll från kontrollpanelen]