Måndag, 27 maj, 2024 | Dagens namn är: Beda, Blenda |
 
 

Ingen medalj för Thorgren

Ska genast säga att jag är ingen slopestyle-expert överhuvudtaget. Men nog kändes det snopet att Sven Thorgren blev utan medalj.

Tyckte nog att han var väl så bra som både tvåan, Staale Sandbech, Norge och trean, Mark McMorris, Kanada. Sage Kotsenburg från USA var en värdig vinnare, enligt både mig och alla experter.

Men nog fick Thorgren snålt betalt för sitt andra åk. Men så är det i sådana här domarsporter, vi har sett det förut i andra grenar. Det hade behövts 1,25 poäng till för en bronsmedalj.

Sven Thorgren i första finalåket | : Viaplay.se

Sven Thorgren i första finalåket | : Viaplay.se

För er som inte tittade och inte känner till förutsättningarna, så avgörs finalen i två åk. Tolv man kvalificerar sig och det bästa åket räknas. Man får alltså två chanser vilket jag tycker är bra.

De här snö-luft-akrobaterna på sina brädor är häftiga att titta på. Kan inte låta bli att beundra både akrobatiken och modet. Häftigt och definitivt en suverän TV-sport.

Visst är dom snö-luft-akrobater på sina brädor | Viaplay.se

Visst är dom snö-luft-akrobater på sina brädor – Thorgren i andra åket | : Viaplay.se

Om det inte hade varit för det här med sex stycken domare som ska ge poäng. Den högsta och lägsta poängen räknas bort. Så det gäller att åtminstone ”charma” fyra av domarna. Svårt nog.

Som i Thorgrens fall. Killen är bara nitton år och har kanske inte skapat sig ett namn ännu. Men fyra i sitt första OS är inte dåligt – men vad är det med Sverige och fjärdeplatser.

Har vi inte fått nog av det i stora mästerskap.

FINAL Slopestyle Herrar:

1. Sage Kotsenburg USA 93.50
2. Staale Sandbech NOR 91.75
3. Mark McMorris CAN 88.75
4. Sven Thorgren SWE 87.50
5. Maxence Parrot CAN 87.25
6. Jamie Nicholls GBR 85.50
Bookmark and Share
 
 
Om Simrishamnsbladet
Om Copyright
Sidfot kolumn 3

[redigera innehåll från kontrollpanelen]

Sidfot kolumn 4

[redigera innehåll från kontrollpanelen]