Tisdag, 5 mars, 2024 | Dagens namn är: Tora, Tove |
 
 

Damkronorna spelar semifinal mot USA

Vilka härliga hockeytjejer Sverige har. Underläge med 0 – 1 mot starka Finland. Laget som snodde bronset i förlängningen 2010 i Vancouver. Men man vänder och vinner med 4 – 2 efter en kanonmatch.

Nu får tjejerna spela semifinal på måndag mot USA. Ett USA som blir storfavoriter. Men ingenting är tydligen omöjligt i detta OS.

Men oavsett hur det går så har man gett sig själv chansen att spela om medaljerna. Om det går som alla tror så möts Kanada – USA i final. Men sedan blir det antingen Schweiz eller Ryssland i bronsmatchen för Damkronorna.

Måste kännas skönt för Emma Eliasson att få trycka dit 3 – 2 pucken med ett härligt slagskott från blå linjen. Hon sjabblade med pucken bakom svenska målet vid Finlands kvittering till 2 – 2.

Det var 4:15 minuter kvar att spela när Sverige tog ledningen med 3 – 2. Det blev nerviga minuter att följa fram tills att Emma Nordin satte 4 – 2 i tom kasse med 41 sekunder kvar att spela.

Valentina Wallner i aktion i kvartsfinalen mot Finland

Valentina Wallner i aktion i kvartsfinalen mot Finland

Sveriges revansch på Finland var säkrad. Måste nämna målvakten Valentina Wallner som var Sveriges bästa spelare, enligt mig. Hon höll Sverige kvar i matchen i den första perioden, när finskorna trycke på som värst.

Förhoppningsvis är inte skrällarnas tid förbi i detta OS. Bronsmatchen spelas på torsdag den 20:de klockan 13:00 och guldmatchen samma dag klockan 18:00.

Varför inte sikta på den senare. Så kan alla som jobbar dagtid kanske få chansen att följa detta härliga gäng.

Målskyttar:

1 – 0, Venla Hovi (33:16)
1 – 1, Anna Borgqvist (40:48)
1 – 2, Lina Wester (45:09)
2 – 2, Emma Nuutinen (45:21)
2 – 3, Emma Eliasson (55:45)
2 – 4, Emma Nordin (59:19)

Bookmark and Share
 
 
Om Simrishamnsbladet
Om Copyright
Sidfot kolumn 3

[redigera innehåll från kontrollpanelen]

Sidfot kolumn 4

[redigera innehåll från kontrollpanelen]