Måndag, 15 april, 2024 | Dagens namn är: Olivia, Oliver |
 
 

Havsskogsvallen i Skillinge?

I torsdagens Ystads Allehanda kungjorde YA sporten vem som hamnade på andraplatsen i deras serie om ”Sydöstra Skånes finaste fotbollsidyller”. Det blev Skillinge IP som välförtjänt fick utmärkelsen som näst finaste fotbollsidyll. I lördags presenterades Solevi i Kivik som vinnare och jag kan hålla med om att just dessa två är de finaste i regionen. Men i rubriken i artikeln om Skillinge IP skriver YA ”Fotbollsidyll belägen mellan skog och hav”.

Det är nästan vad jag själv döpte om Skillinge IP till i en av mina första artiklar i SB i mars 2012. Där blev ”mellan skog och hav” istället ”Havsskogsvallen” med ett kort a i Hav likt ”han har gått till havs”.

Själv har alltid tyckt att just ortsnamnet följt av IP låter så fantasilöst. En sådan idyll som Skillinge faktiskt har till fotbollsplan borde heta något bättre än IP. Nästan vad som helst är bättre än IP.

Arkivbild|: Gerd Persson

Tycker ni om ”Havsskogsvallen” så ger jag bort det gratis om jag får stå som upphovsman hm, annars kan ni ju skapa en namntävling på hemsidan för att sudda bort de trista initialerna IP. För visst låter det bättre med ”Havsskogsvallen” i Skillinge än Skillinge IP.

Artikeln jag skrev i mars 2012 var en uppdiktad historia. Människorna som medverkar i artikeln gör det med sina förnamnn, några även med sina efternamn. Idéen till nanmbytet på Zlatan kom efter en incident säsongen 2011/2012 när han spelade i Milan. Han ”örfilade” Napolis storvuxne mittback Salvatore Aronica, som föll som en fura hårt hållandes om sitt stackars misshandlade ansikte.

Namnändringen var helt given – Zlåvafan Id-ovic. Zlatan fick tre matchers avstängning därav avstängningen i Gälarnas IF. Trots avstängningen vann han ändå skytteligan i Serie A den säsongen.

Relaterad artikel: Allsvenskt kval på Havsskogsvallen

En som absolut inte vann var min svåger, i artikeln nämnd som Anders ”Torskstimmet” Lundström. Han gick tyvärr bort alldeles för tidigt den 6 oktober 2015, 53 år ung, i en mycket sällsynt men likväl fruktad sjukdom som heter Poems syndrom.

Anders – RIP från oss på Simrishamnsbladet.

…and he’s getting a stairway to heaven… |©

 

Bookmark and Share
 
 
Om Simrishamnsbladet
Om Copyright
Sidfot kolumn 3

[redigera innehåll från kontrollpanelen]

Sidfot kolumn 4

[redigera innehåll från kontrollpanelen]