Fredag, 14 juni, 2024 | Dagens namn är: Håkan, Hakon |
 
 

Sanna, Sean och Sigrid var kvällens behållning.

Ett starkt öppningsnummer inledde tävlingen i Linköping, med Anders och Nour upp-ploppandes ur en ABBA och en Herrey’s tårta för att hylla våra svenska framgångar i den internationella meloditävlingen. Det är nämligen fyrtio år sedan som ABBA vann i Brighton (1974) och trettio år sedan som Herrey’s vann i Luxemburg (1984).Trevligt att det uppmärksammades.

Sen vet jag inte vad som hände, om det var jag som var trött och oinspirerad eller om det var för att publiken verkligen var trög och inte uppskattade Anders och Nour:s små roliga kommentarer. Men det hela blev en gäspande tillställning.

På plus sidan denna kväll var att Nours styling var mer lyckad. Frisyr och smink gjorde att hon såg ungdomlig ut, men byxdressen såg ut som mina myspys kläder jag har på mig en vardagskväll.

Jag tror att jag har kommit på varför programmet i år känns lite mer vardagligt och det är inte för att programledarna är dåliga, utan det är för att de är oglamorösa. Anders ser ut som en skollärare i sin enligt mig väldigt enkla, illasittande kostym. Och Nour har jag redan kommenterat.

Nej SVT, ni får nog punga ut med lite mer pengar – för schlagern behöver sin diviga, glamorösa sida. Ett plus för att nervositeten från deltävling ett nästan var borta. Så med lite glammigare kläder och mindre tittande på korten så kan deltävling tre bli den underhållning som vi vill ha.

För att återgå till artisterna så var kvällens startfält lite klenare än det i Malmö. Men som sagt, få har den starka röst med känsla i som Sanna besitter. Ett stort tack för att hon var med. Låten var den bästa denna kväll. Den börjar väldigt lugnt och övergår till ett maffigt sound.

Klara för final Panatezos och Sanna Nielsen | : Olle Kirchmeier/SVT

Klara för final blev Panetoz och Sanna Nielsen | : Olle Kirchmeier/SVT

Sanna och Panetoz gick till final. Martin Stenmarck satt och svettades när omröstningen började och han är nog tacksam för att han får en chans till och inte sopades undan ur tävlingen med en gång.

Annars måste jag säga något jag aldrig trodde jag skulle kunna skriva och det är att en banan stod för kvällens nummer. Och inte vilken banan som helst. Utan Sean Banan.

I mellanaktsnumret var han en mer vuxen banan, från kasperdocka till kostymklädd, och det passade mig bättre. Han lyckades med sin tolkning av Diggiloo Diggiley och det fick äntligen publiken att släppa loss. Ascoolt att han sen också presenterade Herrey’s som framförde Diggiloo Diggiley live.

Kvällens performance går dock till en ”icke artist”, nämligen Sigrid 7 år, som efter att ha vunnit en teckningstävling intog scenen och tillrättavisade Nour med en vokabulär som hon klanderfritt klarade av att utföra och du Nour, – hon gjorde det helt utan manuskort. I de flesta fall tycker jag inte om när barn framställs som vuxna, men här var det lyckat.

Nedan följer en summering av kvällens tävling:

Till Final:

Sanna NielsenUndo
PanetozEfter solsken


Till Andra Chansen:

JEMLove Trigger
Martin StenmarckNär änglarna går hem


Utslagna i resultatordning :

5. The RefreshmentsHallelujah
6. Little Great ThingsSet Yourself Free
7. Pink PistolsI Am Somebody
8. MandaGlow


Betyg: Den första deltävlingen får <°))))><     <°))))><    

Nästa vecka når tävlingen Göteborg.
Bookmark and Share
 
 
Om Simrishamnsbladet
Om Copyright
Sidfot kolumn 3

[redigera innehåll från kontrollpanelen]

Sidfot kolumn 4

[redigera innehåll från kontrollpanelen]