Onsdag, 24 juli, 2024 | Dagens namn är: Jakob |
 
 

”Så mycket bättre” ökar omsättningen för artisterna

Många av artisterna som deltar i ”Så mycket bättre” har mer än dubblat omsättningen i sina bolag efter att de medverkat i programmet. Så det är inte bara en inkomstkälla för TV4 utan även för flera av deltagarna.

Di.se (Dagens Industri) har gjort en genomgång av samtliga 21 artister som har ett aktiebolag registrerat i Sverige och som medverkade i ”Så mycket bättre” under säsongerna 2010-2012.

Sexton av artisterna har aktiebolag registrerade i Sverige och fjorton av dessa har ökat omsättningen i sina bolag året efter att de medverkade. Sju av de fjorton artisterna mer än dubblade sin omsättning året efter sin medverkan.

Det stora klippet gjorde Magnus Uggla som var med 2012 och därefter ökade sin omsättning från 3,6 Mkr till 16,7 Mkr. Darin från samma år fördubblade sin omsättning.

Några andra stora vinnare är Petra ”September” Marklund från premiärsäsongen 2010, som ökade med 3 Mkr och framförallt Laleh året efter med en ökning på 6,8 Mkr. Tomas Ledin blev inte heller direkt barskrapad efter programmets slut 2011.

Men några av artisterna gick back också och som sagt fem av dem finns det inga uppgifter på av olika anledningar.

Hela listan hittar du här på di.se kryddad med bl.a. synpunkter av Martin Nygren, som är exekutiv producent på TV4.


Bookmark and Share
 
 
Om Simrishamnsbladet
Om Copyright
Sidfot kolumn 3

[redigera innehåll från kontrollpanelen]

Sidfot kolumn 4

[redigera innehåll från kontrollpanelen]