Tisdag, 16 juli, 2024 | Dagens namn är: Reinhold, Reine |
 
 

Gubbaskräll ska förgylla Globenkväll

Skellefteå stod som värd för den tredje deltävlingen av fyra i melodifestivalen. Enligt många en av den mest svårtippade av de fyra.

<°))))><     <°))))><    

Alla som har tillgång till genrepen är ju med och påverkar utgången av de tävlandes låtar. Och i går kväll tror jag att de mest nedsablade av dom alla, ”gubbarna” i Ravaillacz fick sin revansch.

Många var nog dom som ringde och röstade på deras låt ”en riktig jävla schlager” bara för att den var så fullständigt otippad.
Även kanske äldre människor som tittar på den här tävlingen kanske kände att nu var det dags och offra lite pengar.

Ravaillacz = fr.v. Johan Rabéus, Claes Malmberg, Tommy Körberg och Mats Ronander

Ravaillacz är fr.v. Johan Rabéus, Claes Malmberg, Tommy Körberg och Mats Ronander


Detta genom att rösta på något som, enligt de äldre, var det som mest påminde om alla de gamla fina schlagerlåtarna som var med och tävlade förr i tiden. Och fenomenet dök upp igen.

När det endast var Ravaillacz och förhandstippade Janet Leon kvar, som slogs om den sista finalplatsen, så tror jag att minst åttio procent av tittarna trodde att Janet skulle ta den andra finalplatsen.

Men tji fick dom. De gamla rävarna Tommy Körberg, Claes Malmberg, Mats Ronander och Johan Rabaeus knep den platsen, mitt framför näsan på favoriten. Kan tänka mig att en hel del journalister tyckte att det var pest och pina och att det svenska folket var galna.

Janet var ju tippad till att ta hem hela ”tjottaballongen”. Så där försvann en av förhandsfavoriterna.

Vad hände mer? Kvällen kändes rätt avslagen. Varför vet jag inte riktigt, men det kan väl vara så att man ”kan” upplägget nu.

I första låten så kommer en ensam kille in och kör sin låt med hjälp av sina dansare. Andra låten tilldelas en okänd sångare, någon eller några från de olika ”tävla i musik” tävlingarna. Sedan blandas detta med en del kända och mindre kända etablerade artister.
Även en del avdankade tycks få nytt liv här.

Eller så kanske avslagenheten berodde på att den där självklara vinnarlåten inte infann sig riktigt i Skellefteå.

Gina Dirawi och Danny Saucedo gör fortfarande ett bra jobb. Dom är där för att göra det de ska – nämligen att presentera de olika melodierna. Ett stort plus till Per Andersson, som är en väldigt mångkunnig skådis, sångare & komiker. I går var han dansbandsstjärna i gruppen Bizex med låten Kvinna & Karl.

Mellanakten med Gina i Italien kändes tyvärr som en utfyllnadsgrej. Nej, bättre kan ni SVT.

Amanda Fondell? Vart tog hon vägen? En av de förhandstippade kom bort helt precis som Eddie Razaz. De fick sina 3 minuter i rampljuset, sedan var det tack och adjö.

När det gäller tjejerna i går kväll, Amanda F och Janet L, så var ju deras låtar värda ett bättre öde. Men det har visat sig att det är svårt för tjejer i alla musik tävlingar att ta sig fram.

Min teori är att tjejer gärna lägger sina röster på söta killar, även om bidraget kanske är lite sämre? Eller vad tror ni?

Kvällens föreställning får 2 starka siller.

Till Final:

Falling, State of Drama

En riktig jävla schlager, Ravaillacz

Glada finalister till Globen "State of Drama" & "Ravaillacz"

Glada finalister till Globen är ”State of Drama” & ”Ravaillacz”
Till Andra Chansen:

In And Out Of Love, Martin Rolinski

Hon har inte, Carolin af Ugglas

Utslagna i resultatordning :

5. Heartstrings, Janet Leon

6. Alibi, Eddie Razaz

7. Dumb, Amanda Fondell

8. Island, Elin Petersson

Bookmark and Share
 
 
Om Simrishamnsbladet
Om Copyright
Sidfot kolumn 3

[redigera innehåll från kontrollpanelen]

Sidfot kolumn 4

[redigera innehåll från kontrollpanelen]