Fredag, 14 juni, 2024 | Dagens namn är: Håkan, Hakon |
 
 

Fyra siller för den första deltävlingen

Äntligen var det dags för årets första deltävling i Melodifestivalen. Karlskrona fick den stora äran att inleda hela cirkusen.

<°))))><     <°))))><     <°))))><     <°))))>< 

Årets startfält innehöll som vanligt en salig blandning av gamla rävar och nyetablerade artister. Det är dock otroligt många som varit med i diverse talangtävlingar, som visats i tv tidigare.

Ja, hur gick det nu då? Höll Dannys nerver? Han är ju ingen programledare utan artist. Skulle tekniken fungera? Skulle låtarna vara bra? Och skulle man minnas mellanakten?

Ja, om vi börjar från början. Årets låtar – för det är ju ändå det som det går ut på, alltså att man skall rösta fram 2 låtar till finalen. Jag tycker att de flesta låtarna var bra i sin genre.
På förhand visste man ju redan att Jay-Jay Johanson inte skulle ha en chans att gå vidare med sin sköna låt, som passar som handen i handsken på en sliten, rökig kvartersbar på en boulevard i Paris.

Även kända artister som Eric Gadd och Anna Järvinens låtar passade kanske inte heller in 100 % här. Det var väl inget konstigt att svenska folket ville att David Lindgren och Yohio skulle ta sig direkt till finalen – de var ju helt enkelt bäst!

Att årets programledare Gina skulle vara bra visste man ju efter förra årets tävling. Men Danny klarade inte lika elegant av det ädla konststycket att stå inför publik och hela svenska folket. Han hade vissa problem att hålla nerverna och alla fakta på plats. Men han får ändå godkänt.

Tekniken levde sitt eget liv i den här första livesändningen. Men när det är just live så får man räkna med lite strul. Rutinerade Gina räddade dock det första tekniska missödet med bravur.
Men när den sista finalisten skulle räknas upp så kunde man se på tavlan över alla låtar att Yohios ”Heartbreak Hotel” redan hade markerats. Man förstod att det var hans låt som gått vidare innan Gina basunerade ut namnet. Inte riktigt synkat där.

Mellanakten skall ju helst inte ta över själva tävlandet. Men jag har nog aldrig tidigare blivit så djupt imponerad och överraskad av både texter och artister på scenen. Där lyckades SVT till fullo.

Dannys kropp kan man ju fästa blicken på hur länge som helst. Lena Philipsson behöver verkligen inte skämmas över sin kropp. Härligt att se att de vågar släppa loss.
Dock är jag glad över att Christian Luuk såg ut precis som vanligt. Även Per Andersson får godkänt som hårdrockaren av Karlskrona.

Summa summarum så ger jag den första deltävlingen fyra siller.

Återkommer nästa vecka när tävlingen når Göteborg.

Till Final:

Skyline, David Lindgren
Heartbreak Hotel, YOHIO

Yohio & David Lindgren | Foto: svt.se

Yohio & David Lindgren | Foto: svt.se
Till Andra Chansen:

Burning Flags, Cookies N Beans
Vi kommer aldrig att förlora, Eric Gadd

Utslagna, i resultatordning:

5. GOSA, Mary N’diaye
6. We’re Still Kids, Michael Feiner & Caisa
7. Porslin, Anna Järvinen
8. Paris, Jay-Jay Johanson

Bookmark and Share
 
 
Om Simrishamnsbladet
Om Copyright
Sidfot kolumn 3

[redigera innehåll från kontrollpanelen]

Sidfot kolumn 4

[redigera innehåll från kontrollpanelen]