Torsdag, 25 juli, 2024 | Dagens namn är: Jakob |
 
 

En stjärna höll och en ny tändes…

Ja, så var det dags igen för tävlingen som många längtat efter. Jag tror att vi behöver någonting som förgyller ens vardag vid denna årstid när det antingen blåser, regnar, snöar eller bara är allmänt mörkt och trist.

Denna tävling är perfekt för den sätter igång så mycket inom en. Vad har hon på sig för något? Han kan ju inte sjunga! Det låter ju för fan som Siw Malmqvist m.m.

Just därför är det extra roligt att deltävling ett satte igång igår kväll i Malmö Arena där the grand finale ägde rum förra året. Som ni säkert vet så tog Emmelie de Forest och Danmark hem vinsten med god marginal. Det är tre tävlingar till plus andra chansen innan något svenskt bidrag befinner sig i Köpenhamn tävlandes för Sverige.

För att återgå till tävlingen så får man säga att programledarparet är lite omaka. Det märks att Anders Jansson har mer rutin än Nour El Refai. Man riktigt kände hur osäkerheten bet sig fast i henne och räddningen blev att titt som tätt slå ner blicken på sina manuskort. Stylisterna kan inte ha gjort sitt bästa med Nour. Det röda läppstiftet, håruppsättningen och klänningen kunde varit snyggare. Skärpning stylister.

Nästa vecka vill vi se en mer världsvan Nour som släpper manuskorten och improviserar. Något att ta med sig från gårdagen är Anders små fyndiga klockrena kommentarer, stjärnfall och debutsuccé.

Men nu är det dags att summera artisternas insats. Som vanligt försöker herr Björkman att blanda kända och okända artister. Igår var halva startfältet bosatta i Skåne. Mahan Moin, Linus Svenning, Ellen Benediktson och Sylvester Schlegel är det som bor i vackra Skåneland.

Hur det gick? Jo, det hände en hel del. Enligt förhandstipsen skulle ju Yohio helt klart gå vidare och det gjorde han också. Sedan stod den andra finalplatsen enligt förhandssnacket mellan Helena Paparizou, Linus Svenning och Elisa Lindström. Men ack, vad alla hade fel.

Det var ju väldigt få som trodde att Elin Benediktson med sin ballad ”Songbird” skulle knipa en finalplats! Men det gjorde hon med en speciellt unik röst och en säkerhet som knappt ett proffs kan förmedla. Säger bara lycka till för låten höll en trollbunden i 3 minuter.

Jag tror nog att Linus Svenning var glad att hamna i andra chansen och få framföra sin låt en gång till. Hans låt ”Bröder” är en av de få låtar som du kan sjunga med i. Men jag tycker att det är sången han skall gå vidare med. Inte få röster för att man tycker synd om honom för att hans bror dog i en olycka.

Elisa Lindström måste vara kvällens största förlorare. Vara en av de två som antingen kniper en finalplats eller får gå tomhänt därifrån och hamna på plats fem. Det var precis femma hon blev med en dansant låt som vi har hört tusen gånger tidigare. Tack för det.

Glada finalister | Foto: Olle Kirchmeier/SVT

Glada finalisterna Yohio och Ellen Benediktsson |: Olle Kirchmeier/SVT.se

Nedan följer en summering av kvällens tävling:

Till Final:

YohioTo the End
Ellen BenediktsonSongbird


Till Andra Chansen:

Linus SvenningBröder
Helena PaparizouSurvivor


Utslagna i resultatordning :

5. Elisa LindströmCasanova
6. Alvaro EstrellaBedroom
7. Mahan MoinAleo
8. Sylvester SchlegelBygdens son


Betyg: Den första deltävlingen får <°))))><     <°))))><     <°))))><    

Nästa vecka når tävlingen Linköping.
Bookmark and Share
 
 
Om Simrishamnsbladet
Om Copyright
Sidfot kolumn 3

[redigera innehåll från kontrollpanelen]

Sidfot kolumn 4

[redigera innehåll från kontrollpanelen]