Fredag, 14 juni, 2024 | Dagens namn är: Håkan, Hakon |
 
 

En eldig munter Malmö kväll

Så var den sista och fjärde deltävlingen över. Malmö var värdstad och det är väl bra att man får öva i Malmö arena eftersom den internationella finalen äger rum precis här.

<°))))><     <°))))><     <°))))><    

Petra Mede kom in och briljerade och visade att hon språkmässigt är många strån vassare än Gina och Danny. Vi får väl i ärlighetens namn ge henne en chans. Hon kommer kanske trots allt att imponera i detta stora arrangemang.

Själva tävlingen då? Jag tror att man har blivit lite lätt blasé på låtarna och tävlingen som sådan, nu när man är inne i den sista ”riktiga” deltävlingen. Vi får ju inte glömma andra chansen i Karlstad.

Det kändes som om Malmöpubliken levde sig in i musiken och dansade, viftade och log glatt inför kamerorna. Jag tycker att det var en ganska jämn omgång, ingen superfavorit och ingen vad gör du här låt.

Jo, förresten. För en sekund så glömde jag ju bort Sylvia Vrethammar.

Jag förstår fortfarande inte vad hon gjorde i denna tävling med en lika dålig låt som titel – Trivialitet. Vem fan kommer på att skriva en låt om trivialitet? Så nu förstår jag varför det blev Sylvia. Ingen annan ville ha den.

Kvällens stora besvikelse fick medlemmarna i Army of lovers stå ut med. Jag tror nog att de hade räknat med att åtminstone gå till andra chansen. Sista platsen var endast två placeringar bort.

Jag tycker att Lucias låt var riktigt bra men tyvärr en alltför tydlig kopia av ”Rolling in the deep” av självaste Adele och det tror jag att hon förlorade många röster på. Därav sista platsen.

När alla hade uppträtt så var det väl rätt naturligt att det blev just Ralf Gyllenhammar och Ulrik Munther som tog sig till final. De som har tagit sig till final är ju övervägande killar.

Antingen så får killarna de bästa låtarna eller så är det mest tjejer som tittar på detta program och röstar på killarna? Eller sjunger killar bättre än tjejer?

Nä, man kan nog inte peka på något speciellt mer än att det just nu är ett övertag av killar i finalen. En tjej finns på plats och det är rutinerade Louise Hoffsten. Annars är det bara killar så långt man ser.

Längre ner ser ni 1startordningen i andra chansen. Kanske kan några fler tjejer ta sig sig in i den riktiga finalen. Vi får väl hålla tummarna att de 2 bästa låtarna går vidare. Med eller utan tjejer.

Jag måste få säga att Danny är väldigt mångsidig. Han går in och tar galant platsen som en av medlemmarna i Alcazar. Inte illa.

Och Per Andersson levde sig in i rollen som Carsten Malmqvist i sin blonda 80 tals frilla när han sjöng Malmös bidrag med titeln ”Till mig”.

Betyg: Det blir 3 siller. Varken mer eller mindre.

Till Final:

Tell the World I’m Here, Ulrik Munther

Bed on fire, Ralf Gyllenhammar

Glada finalister|Ulrik Munter och Ralf Gyllenhammar

Glada finalister i Malmö Arena – Ulrik Munter och Ralf Gyllenhammar
Till Andra Chansen:

Jalla dansa sawa, Behrang Miri

You, Robin Stjernberg

Utslagna i resultatordning :

5. Breaking The Silence, Terese Fredenwall

6. Rockin’ the Ride, Army of Lovers

7. Trivialitet, Sylvia Vrethammar

8. Must Be Love, Lucia Pinera

1Startordningen till andra chansen :

1. You, Robin Stjernberg

2. Vi kommer aldrig att förlora, Eric Gadd

3. Hon har inte, Caroline af Ugglas

4. Jalla Dansa Sawa, Behrang Miri

5. Hello Goodbye, Erik Segerstedt & Tone Damli

6. Begging, Anton Ewald

7. Burning Flags, Cookies N Beans

8. In And Out Of Love, Martin Rolinski
Fotnot:1Startordningen
På SVT.se står att läsa att det är Christer Björkman som bestämmer startordningen i Andra chansen.

Så här är det tänkt att bli:

I den första omgången blir det en omröstning som fungerar exakt som i de fyra delfinalerna. Så efter första omröstningen ska åtta bidrag bli fem.

I den andra omröstningsomgången behåller de tävlande sina tidigare röstsiffror och de nya rösterna läggs till de gamla. I denna omgång får den låt som hamnar på plats fem lämna tävlingen.

Sedan kan det bli riktigt spännande.

De fyra bidrag som återstår ska nämligen göra upp i en duell där rösträkningen nollställs.

Ettan möter fyran och tvåan möter trean. Men SVT avslöjar inte i förväg vilket bidrag som har kommit på vilken plats. I de båda duellerna går det inte rösta via sms utan bara via telefon.

Vinnarna av respektive duell går vidare till Melodifestivalens final i Friends arena.

Bookmark and Share
 
 
Om Simrishamnsbladet
Om Copyright
Sidfot kolumn 3

[redigera innehåll från kontrollpanelen]

Sidfot kolumn 4

[redigera innehåll från kontrollpanelen]