Fredag, 14 juni, 2024 | Dagens namn är: Håkan, Hakon |
 
 

Street-art från Hx till Musikhjälpens auktion

Under Hx, Helsingborgs stads nya sommarevenemang, bjöds nationella och lokala street-art artister in för att skapa stora tavlor i stadsrummet. Tavlorna blev mycket uppskattade av allmänheten och nu skänker Hx dessa till Musikhjälpens auktion på Lauritz.com för att vara med i kampen mot hiv.

Mimare|Målning. ChemiS Kazakstan

Mimare|Målning: ChemiS, Kazakstan


I augusti 2014 arrangerades Hx för första gången. Hx är Helsingborgs stads nya sommarevenemang med inriktning på upplevelser och utmaningar inom kultur, musik och idrott.

Innan och under evenemanget skapades ett antal tavlor och konstverk i staden av olika street-art konstnärer, med hjälp av street-art agenturen Add more colors.

Fem av tavlorna skänker Hx till Musikhjälpens auktion som hanteras av Lauritz.com för att bidra till kampen att stoppa hiv.

– Vi på Hx tycker att tavlorna är så speciella och vill att de ska fortsätta synas. Eftersom som vi fått så många förfrågningar om att köpa verken bestämde vi oss för att skänka taveldukarna till förmån för Musikhjälpen, som i år samlar in pengar för att stoppa spridningen av hiv, säger Daniel Nilsson, projektledare för Hx.

Alla pengar som kommer in via auktionen går oavkortat till Musikhjälpen. Tavlorna är 2×3 meter stora och har under augusti 2014 funnits att beskåda i Helsingborg.

Tanken med att låta street-art artister skapa konst i Helsingborg var att öppna upp för skapande av konst på plats i stadsrummet och låta konsten bli en naturlig del av vardagen.

Flygande sprayburkar|Målning Jimmy Skize, Helsingborg

Flygande sprayburkar|Målning: Jimmy Skize, Helsingborg

Street-art artisterna som låter sina verk auktioneras ut är Jimmy Skize (Helsingborg), Tim Timmey (Helsingborg), ChemiS (Kazakstan) och WD – Wild Drawings (Athen).

Katt|Tim Tinney, Helsingborg

Katt|Målning: Tim Tinney, Helsingborg

Auktionen på Lauritz.com är öppen fram till den 14 december och Musikhjälpens programledare gick igår, måndag den 8 december, in i buren.

Så gå in och bjud på de fina målningarna och stöd samtidigt kampen mot hiv och aids via Musikhjälpen 2015. Det blir skitfräckt i trädgården. Du blir garanterat ensam om det på din gata. Tror jag?

Senaste bud på målningarna idag tisdag kl 11:22 är: Katt – 400 kr, Mimare – 425 kr, Flygande sprayburkar – 525 kr.

Det finns ytterligare två målningar varav den ena är gjord av ChemiS och den heter ”Woman” (325 kr) och den andra är av WD aka Wild Drawing och målningen heter ”Frog” (425 kr).


Bookmark and Share
 
 
Om Simrishamnsbladet
Om Copyright
Sidfot kolumn 3

[redigera innehåll från kontrollpanelen]

Sidfot kolumn 4

[redigera innehåll från kontrollpanelen]