Fredag, 14 juni, 2024 | Dagens namn är: Håkan, Hakon |
 
 

Snökaos i Alperna skapar bokningstryck

Enligt reseföretaget Sportresor.se så är svenskarnas resor till Alperna på väg mot nya rekordnivåer. De senaste dagarnas snökaos i området, där vissa orter fått upp till en meter snö, har skapat en stor efterfrågan på skidresor.

Hos skidresearrangören Sportresor.se märks ett kraftigt ökat fokus på Alperna och svenskarna väljer lika gärna de okända pärlorna i Alperna som de klassiska resmålen.

Nyår och trettonhelgen är helger där bokningarna av skidsemestrar brukar öka kraftigt. Inte minst i år, när rapporterna om kraftiga snöfall i Alperna väcker skidlusten till liv.

Varumärket Sportresor.se återlanserades i höstas med ett helt nytt erbjudande där tusentals boenden på över 50 orter, ett 15-tal flygbolag och hyrbilsföretag finns bokningsbart på en och samma sajt.

Gott om snö i Alperna.

Gott om snö i Alperna.

På så sätt kan resenärerna enkelt plocka ihop sin perfekta skidresa till Österrike, Frankrike, Italien och Schweiz. Detta till marknadens bästa priser och med största möjliga flexibilitet, utan att behöva surfa runt och boka på olika webbplatser.

Valfriheten märks tydligt i bokningarna hittills under säsongen, där både resornas längd och valet av resmål och boendeform delvis skiljer sig åt jämfört med de traditionella skidresearrangörerna.

– Valfrihet och låga priser står i centrum på hela resemarknaden. Resenärerna bokar sin resa precis som de vill ha den. Utan krångel och till ett billigare pris. Svenskarna har blivit alltmer vana resenärer och bokar mer och mer online, utan behov av personlig service, säger Peter Johnson, vd för Sportresor.

Närmare 70 procent bokar boende i lägenhet istället för hotell. Klassiska orter som Bad Gastein, Zell am See och Chamonix är fortfarande störst.

Men hos Sportresor är valet av orter rejält utspritt över hela Alperna och orter som Chatel, Zermatt, Mayrhofen, Nendaz och Engelberg är alla med på tio-i-topp-listan för säsongen.

– Det breda utbudet på sportresor.se märks i bokningarna. Förutom de välkända orterna är det många som vill testa lite mindre byar med fantastisk skidåkning och många kompletterar sin vanliga vecka med en weekendresa, säger Peter Johnson.

– Ett stort utbud, låga priser och möjlighet till flexiblare restider gör att många nu åker ned ett par gånger per säsong. Och nu när snön vräker ned i Alperna märks genast ett stort tryck på sajten, avslutar Peter Johnson.

Fakta om Sportresor

Sportresor arrangerade sin första resa till Alperna i december år 1975 och sedan år 2007 tillhör Sportresor STS Alpresor-koncernen. Under nästan 40 vintrar har Sportresor arrangerat fler skidresor till Alperna än någon annan skandinavisk researrangör.

Genom webbplatsen sportresor.se erbjuder Sportresor resenärer att enkelt skräddarsy och boka sin skidresa till 53 noga utvalda orter i Österrike, Schweiz, Frankrike och Italien och välja mellan drygt 5000 boendealternativ, ett 15-tal olika flygbolag samt hyrbilsföretag.


Bookmark and Share
 
 
Om Simrishamnsbladet
Om Copyright
Sidfot kolumn 3

[redigera innehåll från kontrollpanelen]

Sidfot kolumn 4

[redigera innehåll från kontrollpanelen]